Inloggegevens Social Club-leden op straat; Rockstar ontkent schuld

De afgelopen dagen geven steeds meer mensen aan dat ze gekickt worden uit GTA Online, waarna ze het bericht krijgen dat iemand anders ingelogd heeft op hun Social Club-account. Inmiddels blijkt waarom: op verschillende fora zijn de gebruikersnamen en wachtwoorden van vermoedelijk duizenden Social Club-accounts gepubliceerd.

Velen dachten daarom dat Rockstar gehackt was, maar het bedrijf zelf ontkent dit. Volgens hen ligt de oorzaak van de uitgelekte inloggegevens elders:

As confirmed yesterday, the Rockstar Games Social Club has not been compromised. However, it appears that attempts have been made to access user accounts using email and password combinations from an unaffiliated, compromised website or database elsewhere on the internet. For the accounts affected, we are in the process of reverting those accounts back to their original owners. As a reminder, it is a good policy to ensure that the Rockstar Games Social Club account username and password is not shared across multiple websites on the internet.
Het is dus verstandig om het wachtwoord van je Social Club-account zo snel mogelijk aan te passen. Ben jij één van de slachtoffers? Neem dan contact op met Rockstar via de speciale Rockstar Support-website.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Je e-mailadres en wachtwoord kunnen zonder bevestiging verandert worden. Daarnaast als er eenmaal is ingelogd en de wachtwoord wordt veranderd, dan wordt de sessie niet afgesloten wanneer de andere gebruiker al ingelogd is in zijn browser. Dit samen is best wel een slechte security. Dan kan R* wel zeggen niet gehackt te zijn, maar ze maken het wel heel makkelijk om accounts te kapen.

    De support van R* is niet al te best volgens Reddit. Ze hangen op na het voorlezen van een standaard antwoord en sommige spelers wachten al meer dan een week op toegang van hun account nadat die gestolen is.

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    Gelijk me wachtwoord veranderdt voor geval dat, bedankt voor de tip.

  3.   
    Musicman88's avatar

    Damnit alweer nieuwe wachtwoorden gaan bedenken. Krijg er zo langzaam aan wel een beetje genoeg van dat je continu overal je wachtwoorden moet blijven aanpassen omdat zij hun beveiliging niet op orde hebben. 😡