Nieuwe column: Perfectie


Mij lukt het nooit, al die geweldige dingen die je in films en series ziet, die lukken mij gewoon nooit. Alle mooie bloemen op Westeria Lane, in DHW. Prachtig, hoe krijgen ze het voor elkaar? Geen haartje zit er verkeerd als de hoofdrolspeler weer eens rennend en klimmend door een steeg gaat, achter na gezeten door de complete maffia die niet (meer) in Italië rond loopt. Een hele enkele keer zie je een paar haren omhoog vliegen, maar hup in de volgende scene zit alles weer netjes. Als ik, of jij, wakker wordt dan staan onze haren nog in de stand, “ik ben net wakker”.

Als een ster zachtjes begint te bewegen en soepel en lenig overeind komt zit alles gelijk goed. Make up, haartjes, ik wed dat ze niet eens uit hun mond stinken, zoals een normaal mens doet na een hele nacht ronken en snurken. Kamers zijn altijd heel netjes opgeruimd, er ligt geen spatje stof of een kruimel op de grond. In de meeste kamers is Jan des Bouvrie net langs geweest, maar Jan loopt mijn huis schijnbaar snel voorbij. Als ik een wilde bui heb en toevallig in de auto zit spring ik met mijn barrel maar niet over een trein, want ik kom wel weer beneden, met barrel, maar vraag niet in welke staat.

In een beetje film zie je een wieldop netjes weg rollen en de auto gaat in volle vaart verder. Een scene of twee later zit die wieldop er vermoedelijk weer op, eureka wie doet dat? Vaak ziet hij er even later uit of hij ook nog gepoetst is. Dagen kunnen ze rijden zonder te tanken. Ze eten een enkele keer, maar minder dan jij en ik. Plassen doen ze één keer per film hooguit. Over dat andere maar niet te spreken want, een beetje Hollywood ster heeft geen stoelgang. Ja, ja dat die bloemen bij DHW en bomen allemaal van plastic zijn snapte ik na de “behind the scenes” ook wel. Menige taart of cake is van oneetbaar materiaal, zodat het er maar mooi uit ziet. Dat er voor een scene soms wel acht dezelfde auto’s worden gebruikt geloof ik direct.

Er loopt op iedere set een heel bataljon aan visagistes en allerlei andere beautymakers rond die de sterren fris en fruitig houden, precies zoals we het graag willen. We weten en begrijpen allemaal dat het allemaal opzet is, in elkaar geknutseld en vooral 100% fake is. We kunnen ons er aan ergeren of over verbazen, maar dit is wat we willen: even vluchten uit onze eigen wereld, waarin niets perfect is. Series en films zijn er om ons te vermaken. Er is genoeg ellende op de wereld, maar die willen we even niet, we willen even perfectie.

DISCLAIMER: Marijke Ank is een fictief personage, bedacht door de redactie van MoviesNET, welke regelmatig columns met jullie deelt. Hierin deelt ze haar passie voor films, series en boeken, geeft zij haar mening over de actualiteit en vertelt ze uiteraard ook meer over zichzelf.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren