Mortal Kombat X siert in de top verkopen in het Verenigd Koninkrijk

Dat Mortal Kombat X de nodige aandacht krijgt, blijkt wel uit onze themaweek op GamersNET, diverse streams en een column. De game lijkt ook prima te verkopen, want Mortal Kombat X is in het Verenigd Koninkrijk de bestverkopende titel uit de reeks sinds het ontstaan van Mortal Kombat, 23 jaar geleden.

De vechtgame verslaat zelfs Grand Theft Auto V, maar Mortal Kombat X is natuurlijk op meerdere platformen verschenen en GTA 5 afgelopen week alleen op pc. De fighter van NetherRealm en Warner Bros. verkocht van alle exemplaren maar liefst 61 procent op de PlayStation 4, 38 procent op de Xbox One en 1 procent op de pc. Waarschijnlijk worden de digitale exemplaren niet meegerekend.

Op de derde plek staat Battlefield: Hardline, die het dus ook goed blijft doen. Tot slot zijn FIFA 15, Bloodborne en Call of Duty: Advanced Warfare uiteraard ook vertegenwoordigd in de lijst. Bekijk hieronder de volledige lijst.

1. Mortal Kombat X
2. Grand Theft Auto V
3. Battlefield Hardline
4. FIFA 15
5. Bloodborne
6. Far Cry 4
7. Call of Duty: Advanced Warfare
8. Minecraft Xbox Edition
9. Minecraft PlayStation Edition
10. Dying Light

  1.   
    Thijs.'s avatar

    boven gta dat verbaast me echt! Oke veel mensen hebben gta al gespeeld ( sorry pc ‘masterrace’ ) misschien komt het daar ook wel door. Ik moet zeggen dat MKX er wel goed uitziet en erg vernieuwd, ergens begrijp ik toch wel waarom de game boven aan staat.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik heb MKX op de PC gekocht waar ik nu een beetje spijt van krijg. Het spel is zelf erg vet en verslavend, maar gewoon door het feit dat in Engeland maar 1% van de verkochte exemplaren PC versies zijn. Wereldwijd zal dit getal niet hoger liggen maar van de andere kant kopen meer als de helft van PC gamers digitaal exemplaren.

    De Multi-player van MKX is helaas niet cross-over tussen platformen, maar de faction war zelf wel. Misschien had ik toch maar voor de PS4 versie moeten gaan.

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    Jammer dat die multiplayer van MKX niet cross-platform is. Zou prima mogelijk moeten zijn aangezien geen platform voordeel heeft. (denk ook aan portal 2)

  4.   
    bjorntukkertje's avatar

    Lol 2 x minecraft, #mindblowing dat dat spel nog steeds zoveel wordt gekocht

  5.   
    gamepower's avatar

    en zeer terecht MKX ik mega vette game geworden! mijn X1 draait overuren 😉