Imagine Film Festival 2015: The Guest


Adam Wingard is populair aan het worden. Met zijn vorige film, You’re Next, heeft hij al een cultclassic op zijn naam staan. Zijn nieuwe film kan daar makkelijk aan worden toegevoegd door het brute geweld, de spitsvondige dialogen en bizarre twist.

Op een ochtend staat er iemand aan de deur bij de familie Peterson. De man genaamd “David” (Dan Stevens) zegt dat hij een vriend is van hun, in de oorlog overleden, zoon. Hij zegt dat hij een bericht komt afleveren over hoeveel hun zoon van hen hield. De moeder, Laura Peterson (Sheila Kelley), wil maar al te graag dat David blijft. Ondertussen helpt David het gezin met de problemen die ze hebben, die soms op een gewelddadige manier worden opgelost. Nadat dochter Anna Peterson (Maika Monroe), David verdacht begint te vinden gaat ze op onderzoek uit en komt ze achter een groot geheim.

The guest valt niet makkelijk samen te vatten in één genre. Het is op het eerste gezicht een mysterie, maar actie en thriller elementen komen er ook in voor, net zoals komedie en horror. Daarnaast wil de film ook nog een boodschap over brengen over PTSD, die jammer genoeg niet helemaal overkomt vanwege de vele genres die zich in de film bevinden.


Dit zorgt er echter niet voor dat de film gelijk slecht is, integendeel. De vele genres zorgen ervoor dat de film geschikt is voor een groot publiek is en erg vermakelijk is. Er zit veel brute actie in de film dat er ook voor zorgt dat er veel zwarte humor aanwezig is. Daarnaast is er een centraal mysterie dat perfect past bij het vreemde sfeertje en aparte script. Hoewel het einde niet iedereens smaak is, kan je zo’n flinke plottwist op zijn minst bewonderen.

De cast is ook nog eens heel erg goed, maar Dan Stevens is toch echt degene die eruit springt. Met zijn nonchalante ‘coolness’ spat hij van het scherm. Het is een rol die hem heel erg ver kan brengen, wat ook wel blijkt sinds hij ook gecast is als beast in het nieuwe live-action sprookje Beauty and the Beast. Daarnaast speelt Maika Monroe ook nog eens een sterke rol als de dochter die David ergens van verdenkt. Het laat zien dat ze nog veel meer in huis heeft, wat ze ook laat zien in de nieuwe film It Follows, die volgende week in de bioscoop zal verschijnen.

The Guest is een genre-feest. Er gebeurd veel in de film, die naar het einde toe zelfs vreemd wordt. Er is vanaf het begin af aan duidelijk dat er iets niet klopt aan David, maar wat er uiteindelijk met hem aan de hand is zal je niet snel verwachten. Daarnaast wordt er ook nog eens sterk gespeeld door Dan Stevens en Maika Monroe, die het script goed overbrengen. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat The Guest een uiterst vermakelijke film is. Ik geef de film 4 sterren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren