GTA 5 breekt Steam-record voor game met meeste aantal spelers tegelijkertijd

GTA 5 is sinds dinsdag beschikbaar op de pc en dat is op Steam niet onopgemerkt gebleven. De game werd deze week door maar liefst 301.246 mensen tegelijkertijd gespeeld en zet daarmee een nieuw record. Eerder stond dit record op de naam van Skyrim, dat in zijn hoogtijdagen door 280.000 mensen tegelijkertijd gespeeld werd.

Hierbij dient aangetekend te worden dat games van Valve zelf buitengesloten worden van deze records. Anders is er namelijk niets meer aan: zowel Team Fortress 2 als Dota 2 is de grens van 300.000 spelers eerder al gemakkelijk gepasseerd, waarbij Dota 2 op een bepaald moment zelfs 1,2 miljoen gelijktijdige spelers kende! Kortom: hoe indrukwekkend de prestatie van Rockstar ook is, tegen Valve kan niemand op.

 1.   
  Fabianb's avatar

  Hierbij dient aangetekend te worden dat games van Valve zelf buitengesloten worden van deze records. Anders is er namelijk niets meer aan: zowel Team Fortress 2 als Dota 2 is de grens van 300.000 spelers eerder al gemakkelijk gepasseerd, waarbij Dota 2 op een bepaald moment zelfs 800.000 gelijktijdige spelers kende!

  Ja, zo kan ik het ook. 😛 Nieuw record verbroken!! (als je die, en die, en die game niet mee telt). Beetje misleidende titel daarom guys.

 2.   
  Jarek's avatar

  Fabianb schreef, "

  Hierbij dient aangetekend te worden dat games van Valve zelf buitengesloten worden van deze records. Anders is er namelijk niets meer aan: zowel Team Fortress 2 als Dota 2 is de grens van 300.000 spelers eerder al gemakkelijk gepasseerd, waarbij Dota 2 op een bepaald moment zelfs 800.000 gelijktijdige spelers kende!"

  Ja, zo kan ik het ook. 😛 Nieuw record verbroken!! (als je die, en die, en die game niet mee telt). Beetje misleidende titel daarom guys.

  En daarbij komt nog dat het record van Dota 2 niet op 800.000 mensen staat. ( op dit moment zijn er al 818.000 mensen in-game) maar op 1,262,612 mensen die tegelijk speelden.

  http://steamcharts.com/app/570

 3.   
  Hielke's avatar

  Toch is dit een record om trots op te zijn en zolang Valve zo vooropstaat vind ik dit best noemenswaardig. De foute records zijn dan inderdaad een schoonheidsfoutje, ik geloof (maar heb ATM geen bron/bewijs) dat alleen op de dag van dat record al 810k mensen DOTA 2 hadden gedaan, vandaar het nummer. Denk ik. Denk ik dus.

 4.   
  Ryan2000's avatar

  Dit was ook wel te verwachten!

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Hielke schreef, "Toch is dit een record om trots op te zijn en zolang Valve zo vooropstaat vind ik dit best noemenswaardig. De foute records zijn dan inderdaad een schoonheidsfoutje, ik geloof (maar heb ATM geen bron/bewijs) dat alleen op de dag van dat record al 810k mensen DOTA 2 hadden gedaan, vandaar het nummer. Denk ik. Denk ik dus."

  Op 16 februari dit jaar hebben zo’n 1,262,612 gamers Dota 2 gespeeld. Zowel Skyrim, GTA V, Dota 2 of elke andere game dan ook, komen de cijfers niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Deze cijfers geven aan hoeveel mensen het spel hebben opgestart.

  Ik zie de cijfers ook niet constant veranderen, of kleiner worden die dag. Althans, dat is me nog nooit opgevallen. De enige wat dit echt kunnen natrekken is Valve zelf.

  Steamcharts is vrij betrouwbaar en accuraat. Hier kan je alle datums terug kijken, van beta release tot nu.
  http://steamcharts.com/app/570#All

  Dit zijn de gegevens van GTA V.
  http://steamcharts.com/app/271590

 6.   
  scarface123's avatar

  je moet niet vergeten dat dota gratis is

 7.   
  Nuffsaid's avatar

  Ik weet niet zo wat ik hier nou van moet denken.
  DOTA 2 en TF2 zijn Steam only games (En gratis!)
  GTA V heb ik de disc versie van, met wie weet nog hoeveel mensen..
  Is zo’n “steam-record” wel leuk gezegd, alhoewel het dus eigenlijk helemaal geen record is want de Valve games hadden veruit hogere cijfers.
  Maar zegt natuurlijk helemaal niks hoeveel mensen tegelijk GTA V spelen.
  Geeft een heel vertekend beeld wat mij betreft..