Gamebeurs Firstlook is voortaan Firstlook Festival

Zeven jaar lang trad Firstlook (voorheen bekend als ‘GamePlay‘) jaarlijks op als het grootste Nederlandse evenement op het gebied van games. Nu, naar jarenlang in hetzelfde stramien gezeten te hebben, komt organisator Blammo met heugelijk nieuws: Firstlook is voortaan Firstlook Festival, een driedaags game-festijn. De eerste editie van Firstlook Festival vindt 9, 10 en 11 oktober aanstaande plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Op Firstlook Festival is er meer aandacht voor gaming, e-sports en cosplay als afzonderlijke genres. Op de laatste Firstlook liep alles wat chaotisch door elkaar, terwijl op Firstlook Festival de bedoeling is dat deze onderdelen beter gescheiden worden. Game-toernooien kunnen bijvoorbeeld uitsluitend in de avonduren georganiseerd worden, zodat je als bezoeker weet op welke tijden je wat kunt verwachten van het evenement.


Momenteel wordt er ook gewerkt aan een unieke FirstLook-app, waarmee bezoekers zichzelf digitaal in de rij voor een game kunnen zetten. Als het eenmaal jouw beurt is, krijg je via de app vanzelf een melding. Zodoende wordt onnodig lang in wachtrijen jezelf vervelen hopelijk overbodig. Klinkt haast als een utopie, maar met de technologie van vandaag de dag zou het zo maar eens fatsoenlijk kunnen werken.

Ben jij van plan Firstlook Festival te bezoeken? Vergeet je dan niet aan te melden voor de nieuwsbrief, zodat je meteen weet wanneer de kaartverkoop start.

Of GamersNET ook op Firstlook Festival aanwezig zal zijn met de schattige GamersNET Tuktuk, is voorlopig nog niet bekend.

 1.   
  Invictus's avatar

  Dat klinkt goed! Aangezien ik nog steeds niet naar Gamescom kan, en het liep der jaren af met Firstlook. Zeker slim van die app!

 2.   
  Thijs.'s avatar

  hopelijk komt er ook een 3 daags abbo of iets in die richting

 3.   
  PureGamer's avatar

  Leuk leuk alleen de naam vind ik een beetje crappy Firstlook ‘Festival’ 😳

 4.   
  Mandamo's avatar

  Die digitale wachtrij klinkt wel echt top, io vraag me af hoe dat gaat werken. Ik kan me voorstellen dat de ‘rij’ zo wel een stuk langer wordt.

 5.   
  Ralph P Scene's avatar

  vet maar denk dat die digitale wachtrij niet gaat werken.

 6.   
  Leukste's avatar

  Game’s Hunter schreef, "vet maar denk dat die digitale wachtrij niet gaat werken."

  Er zullen vast mensen zijn die het om zeep gaan proberen te helpen. En het zal ook niet zo zijn dat de persoon zijn naam gaat worden omgeroepen als hij/zij er fysiek niet is al hij/zij aan de beurt is.:oops:
  Maar we zullen zien. Geef het een kans.

 7.   
  majesty2209's avatar

  Slim om e-sports er bij te betrekken

 8.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik heb zelf Firstlook opgegeven na afgelopen jaar. Te druk en te weinig nieuwe games om te spelen. Ik heb alleen Destiny kunnen spelen als ‘nieuwe’ game.