Eerste details Star Ocean 5 bekend

Eerder vandaag berichtten we dat Star Ocean 5 in de stijgers staat, maar dat verdere details nog niet bekend waren. De game zou morgen in de nieuwste uitgave van het Japanse gamesblad Famitsu worden onthuld, maar consumenten en ander volk hebben het blad al in handen mogen hebben. We weten nu dus daadwerkelijk waar de JRPG over gaat en dat we deze vanaf heden Star Ocean: Integrity and Faithlessness kunnen noemen.

De vijfde Star Ocean speelt zich af op een planeet genaamd Feycreed, die zich op ongeveer 6000 lichtjaar bevindt van de Aarde. In de game zouden zwaardvechter Fidel Camus, jeugdvriendin Miki Sorvesta en de jonge herinneringsloze Lilia de hoofdrollen moeten dragen. Over het verhaal is verder nog maar weinig bekend, behalve dat de ondertitel Integrity and Faithlessness meerdere betekenissen zou hebben, die je pas aan het einde doorkrijgt, aldus hoofdprogrammeur Yoshiharu Gotonda.

Gevechten zullen wederom in real-time plaatsvinden en aanvalsmethoden veranderen afhankelijk van de afstand tussen jou en je vijand. Ook zullen event scenes terugkeren, hoewel Star Ocean 5 ook gebeurtenissen zal hebben waarin je wordt aangevallen door tegenstanders. Wanneer de leden van je team in deze events worden gevangengenomen, zal het verhaal en het einde van de game veranderen.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness wordt ontwikkeld door tri-Ace en Square Enix zal de game gaan uitgeven. Wanneer de game ongeveer moet verschijnen is nog onduidelijk, maar de JRPG wordt ontwikkeld voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Op het moment zou het spel voor zo’n 30 procent af moeten zijn.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    In de game zouden zwaardvechter Fidel Camus, jeugdvriendin Miki Sorvesta en de jonge herinneringsloze Lilia de hoofdrollen moeten dragen.

    Tales of Graces anyone? 😛

  2.   
    WesterW's avatar

    Tja, echt origineel lijken de personages inderdaad absoluut niet; dit zijn echt JRPG-tropen 😉

    Maar daarbij moet ik wel zeggen dat Tales of Graces gelukkig toch een erg toffe game is!