Marvel Madness: Fase 2

!BEVAT SPOILERS!

Vandaag kijken we terug naar alle films uit de tweede fase van het Marvel Cinematic Universe en kijken we terug naar alle dingen die er zijn gebeurd en betrekking hebben op het verhaal in Age of Ultron. Dat is een hoop, dus lees snel verder.

Iron Man 3
Fase 2 begon in 2013, na de eerste Avengers-film, met Iron Man 3. Tony Stark probeert in dit verhaal, dat zich zes maanden na de gebeurtenissen in The Avengers afspeelt, om te gaan met de nieuwe situatie. Hij kan maar moeilijk wennen aan de nieuwe realiteit en verkeerd door een post-traumatische stressstoornis in een lichtelijke identiteitscrisis. Wanneer er zich een nieuwe vijand aandient, in de vorm van de Manderin (Ben Kingsley), is Stark genoodzaakt zijn problemen aan de kant te zetten om de wereld te redden.

Belangrijke informatie voor de aankomende film is dat Stark in Iron Man 3 de Arc reactor uit zijn borstkas verwijderd en dat hij al zijn Iron Man-pakken vernietigd. Je zou denken dat hij zijn superhelden dagen voorgoed achter zich laat, maar niets is minder waar. In de after credits-scene is namelijk te zien dat hij contact heeft met Bruce Banner (Mark Ruffalo).


Thor: The Dark World
Thor: The Dark World was de tweede film in deze nieuwe fase. Het verhaal speelt zich niet alleen op aarde, maar ook op andere planeten, waaronder Asgard, af. Thor neemt het in deze film op tegen de Dark Elves, een mythisch ras dat onder leider van de kwaadaardig Malekith (Christopher Eccleston) het universum probeert te vernietigen. Ze maken daarvoor gebruik van de Aether, een nieuwe Infinity Stone. De strijd speelt zich in de film deels op de Aarde af, waar Thor weer herenigd wordt met zijn grote liefde Jane Foster (Natalie Portman). Belangrijk voor het verhaal in Age of Ultron is dat Thor besluit zijn vader niet op te volgen en zich definitief op onze planeet gaat vestigen. Hij hoeft dus geen lastige taferelen uit te halen om via wormholes naar de Aarde te komen als zijn vrienden hem nodig hebben. In de Age of Ultron trailers is echter wel een glimp te zien van wat lijkt op Asgard, dus misschien dat de superheld wel even op bezoek gaat.


Captain America: The Winter Soldier
De gebeurtenissen in deze film zijn cruciaal om te begrijpen hoe de wereld er in Age of Ultron uitziet. We zien in deze film Captain America die de strijd aangaat tegen de mysterieuze Winter Soldier (Sebastian Stan), die een belangrijk persoon uit zijn verleden blijkt te zijn. Deze slechterik werkt voor een organisatie die geïnfiltreerd is in S.H.I.E.L.D. en opereert onder de naam Hydra. S.H.I.E.L.D. is de spionageorganisatie, onder leiding van Nick Fury (Samuel L. Jackson), die inmiddels zijn eigen spin-off serie heeft gekregen. De Captain krijgt in de film hulp van de mooie, maar dodelijke Black Widow, die hem helpt om Hydra en daarmee ook S.H.I.E.L.D. ten val te brengen. Belangrijk is ook wat er in de after credits-scene van deze film getoond wordt. We maken daar namelijk voor het eerst kennis met drie nieuwe karakters die we in Age of Ultron zullen gaan zien en die een belangrijke rol gaan spelen; Baron von Strucker, Quicksilver en Scarlet Witch.


Guardians of the Galaxy
Wat er in Guardians of the Galaxy gebeurd is niet heel relevant voor Age of Ultron, maar legt vooral een basis voor de derde fase in het Marvel Cinematic Universe. Het enige wat een connectie biedt met deze film is dat Thanos (Josh Brolin) voorbij komt, zijn Chitauri vielen in de eerste Avengers film de Aarde aan.

De Hulk?
Bruce Banner ofwel de Hulk heeft in deze tweede fase geen eigen film gekregen. Het karakter van Mark Ruffalo zal echter wel een grote rol spelen in deze film. In de eerste film rond het groene wezen dacht Banner zijn beestachtige kant onder controle te hebben, maar we hebben inmiddels uit de trailers kunnen opmaken dat, dat niet meer het geval is. Stark heeft zelfs een machine moeten bouwen om hem in toom te kunnen houden, de Hulkbuster. De vraag is wel of hij in de war is vanwege alle veranderingen of in de war wordt gebracht door de nieuwe karakters die in staat zijn om zijn geest te manipuleren. Black Widow schijnt in ieder geval een rustgevende werking op hem te hebben en het lijkt erop alsof er wat moois is ontstaan tussen de twee.

Wat kunnen we verwachten van Avengers: Age of Ultron
In deze nieuwe film hebben de Avengers het enorm druk. S.H.I.E.L.D. is gevallen en daarom zijn de superhelden verantwoordelijk voor het veilig houden van de mensheid, maar proberen tevens Hydra op te doeken. Stark is de geldschieter van het stel en besluit een nieuw project op de starten. Met behulp van de technologie van de Chitauri creëert hij een zelfbewuste en sterke robot, die hen wat werk uit handen kan nemen. Hij bouwt tevens een Iron Legion, een groep robots die onder het bewind van de nieuwe robot, genaamd Ulron, zal vallen.

Ultron besluit echter al snel dat de enige manier om vrede te genereren, het uitroeien van de mensheid zelf is. De superhelden moeten in deze film daarom strijden tegen de robot en zijn leger, maar uiteindelijk ook tegen zichzelf. De keuze die Stark namelijk heeft gemaakt om Ultron te creëren heeft veel mensen doen twijfelen aan zijn inzichten. Dit zal dan uiteindelijk ook de opbouw zijn naar de aankomende nieuwe Captain America film genaamd Civil war, waarin Tony Stark lijnrecht tegenover de Captain komt te staan. In onderstaande clip is de spanning al goed te voelen.


Josh Whedon heeft inmiddels bevestigd dat er een belangrijk karakter uit de stal van Marvel in de film aanwezig zal zijn, die we nog niet op foto’s of in één van de trailers voorbij hebben zien komen. Het gerucht gaat dat het om Spider-Man gaat. Dit aangezien het laatst bevestigd is dat hij geïntegreerd gaat worden in het Marvel Cinematic Universe. Dit dankzij een overeenkomst tussen Marvel en Sony. Mochten de geruchten en vermoedens kloppen, dan zal het ook meteen duidelijk worden wie er gecast is als de nieuwe Spider-Man.

Daarnaast is er ook al bekend geworden dat er een belangrijk karakter zal overlijden. Wie dat is zullen we volgende week zelf moeten gaan zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren