Eerste indruk op: Game of Thrones – Seizoen 5


Winter is coming. Elk seizoen van Game of Thrones horen we dit weer, en het wordt meestal gezegd door John Snow. Dit mist dan ook niet in de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Game of Thrones, dat vannacht uitkwam. Daarom hieronder mijn eerste indruk over de eerste aflevering van seizoen 5.

Wat ben ik blij zeg. Het heeft lang geduurd, maar Game of Thrones is eindelijk weer terug. Het lijkt elk seizoen alleen maar beter te worden en met de eerste indruk die ik nu heb gekregen van seizoen 5 merk ik dat er weer grote dingen staan te gebeuren. We sloten seizoen 4 af met Tyrion die zijn geliefde en vader vermoorde en daarna vluchtte met Lord Varys. Daarnaast was Arya ook alleen en op weg naar Braavos.


Het eerste wat me opvalt aan seizoen 5 is dat het allemaal wat makkelijker te volgen is. Alles wat we zien heeft wel ergens mee te maken en soms zijn er nog wel wat verwarrende scenes, maar die worden direct uitgelegd. Dat zorgt ervoor dat het een stuk gestroomlijnder en overtuigender overkomt. Er wordt natuurlijk wel verwacht dat iedereen weet wat er vorig seizoen gebeurd is, maar voor de mensen die het niet precies meer weten word er nog wel gepraat over de gebeurtenissen die plaatsvonden in het vierde seizoen. Dit is natuurlijk ook wel handig, aangezien Game of Thrones bekend staat om de vele verhaallijnen die ze hebben. Verwacht dan ook niet gelijk antwoorden op alle vragen in de eerste aflevering. Er wordt vooral heel veel gepraat en hoewel de actie er wel is, is het niet veel. Dit is zeker geen nadeel aangezien er veel is gebeurt en het verhaal door moet blijven gaan.

De show geeft ook een duidelijke indruk naar waar het verhaal naartoe gaat dit seizoen en tot nu toe ben ik er heel erg enthousiast over. Het ziet er naar uit dat er weer veel spectaculaire gevechten aan zitten te komen en natuurlijk ook veel doden. De verhaallijnen die nu weer worden opgebouwd (of juist verder worden uitgebouwd) zijn allemaal even interessant en ik verveelde me dan ook geen minuut met de eerste aflevering. Hoewel de aflevering geen grote shocker bevat, wordt er wel genoeg intrige opgebouwd om geïnteresseerd te blijven naar waar het natuurlijk allemaal om draait. Al met al is Game of Thrones weer terug zoals het moet zijn met geheimen en actie, maar ook met veel naakte en dode mensen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren