Eerste indruk op: Netflix’s Daredevil – Seizoen 1


Op 10 april ging het allereerste seizoen van Daredevil in première op Netflix. Dit is alweer de zoveelste Netflix-Original met hoge verwachtingen. Wij bij MoviesNET waren erg nieuwsgierig naar deze nieuwe superhelden-serie. Daarom keek ik, als hevig Netflix gebruiker, alvast naar de eerste aflevering over deze blinde held en geef hierbij mijn eerste indruk. En ik beloof dat ik niet teveel zal weggeven.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik niet de grootste superhelden fan ben. Ik heb er gewoon niet zo veel mee, een serie als Agents of Shield doet me bijvoorbeeld vrij weinig. Daarom leek het me een goed idee om de eerste aflevering te kijken met een kritisch oog. Voordat ik begon aan Daredevil was ik erg sceptisch zeker na het zien van de catastrofale Daredevil-film met Ben Affleck (laten we hopen dat hij een betere Batman is dan een Daredevil). Ik kan zeggen dat Daredevil zeker het kijken waard is. De serie opent al meteen met een redelijk confronterende scène. Hierin wordt de belangrijkste eigenschap van de hoofdpersoon, Matt Murdock, getoond. Hij raakt zijn zicht kwijt op jonge leeftijd, nadat hij bij een auto-ongeluk radioactief afval in zijn ogen krijgt. Niet dat dit een heel slecht iets is, aangezien hij verandert in een soort superheld zonder super krachten. Met een goed gehoor kan hij eigenlijk alles doen wat normale mensen ook doen, waaronder, met behulp van flink wat vechtkunsten, allerlei slechteriken in de grond meppen.


Matt Murdock wordt gespeeld door Charlie Cox (Stardust), die overduidelijk in een aflevering al een betere Daredevil is dan Ben Affleck was in de hele film. Matt heeft een partner in crime, hij is namelijk een advocaat. Zijn partner en beste vriend Foggy wordt gespeeld door Eldon Henson (The Butterfly Effect). Deze twee personages hebben vanaf het eerste moment al meteen veel chemie, wat hun vriendschap echter maakt. Er zullen in de loop van de serie nog wel meer belangrijke personages worden geïntroduceerd. Tot op heden moeten het in ieder geval doen met Foggy.

Wat erg fijn is aan deze eerste aflevering, is dat hij niet te veel weggeeft. Het is een vrij standaard aflevering, maar het einde bouwt op naar wat zo te zien een tof seizoen kan gaan worden. De mogelijke boeven in de serie worden geïntroduceerd, maar de langverwachte Kingpin is nog niet te zien. Vanwege dit einde heb ik toch de neiging om meteen nog een aflevering te kijken, daarom ben ik erg blij dat meteen het hele seizoen op Netflix staat. We hoeven niet wekelijks te wachten op een aflevering zoals we dat moesten bij Netflix-originals als Better Call Saul en Fargo. In ieder geval heb ik de komende week weer wat te kijken en zal ik mijn school wederom verwaarlozen. Thank Netflix for binge watching!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren