Details over Video Editor in pc-versie GTA 5 onthuld

De pc-versie van GTA 5 bevat niet alleen mooiere graphics en meer muziek, maar ook een gloednieuwe videobewerker. Hiermee kun je jouw avonturen in Los Santos op de gevoelige plaat vastleggen, om ze vervolgens te delen met de rest van de wereld. Een recentelijk toegevoegde beschrijving op de officiële Rockstar-website vertelt ons meer over deze videobewerker.

Zo is het middels de Action Replay-functie mogelijk om iets dat net heeft plaatsgevonden, alsnog op te nemen. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat de camera niet draait wanneer er iets spectaculairs gebeurt. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om handmatig aan te geven dat de game moet beginnen met opnemen.

De echte meerwaarde zit echter verstopt in de Director-modus. Hiermee kun je, als een heuse Steven Spielberg, jouw eigen scènes opzetten en opnemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf objecten, dieren en mensen toe te voegen aan de spelwereld en vervolgens de locatie, het weer en het tijdstip van je scène te bepalen. Ook de shots kun je volledig naar eigen wens vormgeven, bijvoorbeeld door de camerahoek of depth of field-effecten te bepalen.

Heb je op deze manier enkele scènes geschoten, dan kun je die knippen en plakken in de Project Timeline-modus. Hierin is het tevens mogelijk om de video door middel van post-productie te verrijken, bijvoorbeeld door tekst, filters of muziek toe te voegen. Je hebt zelfs de keuze om het volume van de verschillende spelonderdelen (stemmen, geluidseffecten, etc.) te tweaken! De video die hier uiteindelijk uit komt rollen, kun je eenvoudig delen via je Rockstar Social Club-account of uploaden naar YouTube.

Kortom: de videobewerker in GTA 5 biedt spelers eindeloos veel mogelijkheden om hun eigen virtuele misdaadfilm op te nemen. De videobewerker in GTA 4 heeft geleid tot meerdere fantastische creaties (waaronder onderstaande video), dus we zijn benieuwd wat GTA 5 ons gaat brengen!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    dat filmpje haha wtf X-)

  2.   
    bjorntukkertje's avatar

    Niet noodzakelijk want je kunt gewoon gratis record programma’s downloaden voor pc, ik had dit liever gezien op de concoles

  3.   
    Hielke's avatar

    @bjorntukkertje toch is de pc het perfecte platform voor dit soort dingen in mijn ogen. Ik heb zelf wel shadowplay van Nvidia maar daarmee kan je natuurlijk niet je camerahoek na het opnemen veranderen, of andere characters dingen laten doen.

  4.   
    Koen's avatar

    bjorntukkertje schreef, "Niet noodzakelijk want je kunt gewoon gratis record programma’s downloaden voor pc, ik had dit liever gezien op de concoles"

    Lees het bericht. Je kunt zelf objecten, dieren en personages plaatsen en opdrachten geven. Je kunt ingame de filmhoek e.d. bepalen. Het is meer dan enkel gameplay opnemen.

  5.   
    RikZonderC's avatar

    Ik kijk er naar uit. Heb de game dit weekend kunnen pre-orderen voor €35,-!

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Weet niet of ik het zelf ooit ga gebruiken maar cool dat het er bij zit. Ik denk dat je hier met een beetje creativiteit hele vette dingen mee kan maken