Vijf films die je niet mag missen tijdens het Imagine Film Festival dat 8 april van start gaat

Op donderdag 8 april gaat het 31ste Imagine Film Festival van start. Tien dagen lang kun je gaan genieten van het beste en meest bijzondere op het gebied van fantasy, science fiction, horror, martial arts en anime. Het thema van dit jaar is Robots. Naast het zien van films kan je ook masterclasses en lezingen bijwonen, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Wij richten ons uiteraard op het filmprogramma en hieronder vindt je dan ook de vijf films die je echt niet mag missen.

It Follows
Onze eerste tip is de horrorfilm It Follows. De film steeg afgelopen week in de Amerikaanse Boxoffice lijst van de 19e naar de 5e plaats en krijgt veel lovende kritieken. Hij vertoont naar verluid overeenkomsten met de horror klassieker Halloween uit 1978. Ook bestaat het grootste gedeelte van de soundtrack uit jaren ’80 muziek, wat de connectie met het tijdperk nog meer versterkt.

Het verhaal gaat over de tiener Jay die, nadat ze voor de eerste keer seks heeft gehad, iets oploopt. Geen ziekte, maar een dodelijk wezen wat haar belaagd is het probleem. Het gegeven dat (tiener) seks gevaarlijk is en leidt tot afstraffing is al vaker in films gebruikt. In deze film wordt daar echter wel een heel bijzondere draai aan gegeven.


These Final Hours
Ook op onze lijst staat de Australische film These Final Hours. Het verhaal speelt zich af in Perth en volgt James (Nathan Philips), die het niet makkelijk heeft. Er is namelijk een asteroïde neergestort in de Atlantische Oceaan. Grote delen van de wereld zijn al verwoest en binnen twaalf uur zal een enorme vloedgolf Australië volledig van de kaart vegen. Van zijn vriendin krijgt hij te horen dat ze zwanger is en uiteraard wil zij haar laatste uren met James doorbrengen. Hij wil liever in een roes ten onder gaan en besluit naar een feest op zoek te gaan. Onderweg redt hij een jong meisje en zit hij opeens met een grote verantwoordelijkheid opgezadeld.

De film ziet er prachtig uit en doet denken aan een Mad Max film. Het verhaal is echter een stuk realistischer. De vraag die iedereen bezighoudt in deze film is: How would you spend your final hours?


Housebound
Housebound is een horror-komedie van de Nieuw-Zeelandse regisseur Gerard Johnstone, die met deze film zijn regiedebuut maakt. Deze film zit vol bijzondere plottwists en morbide grappen. Het verhaal gaat over de opstandige Kylie, die na een mislukte overval op een geldautomaat wordt veroordeeld tot een jaar huisarrest. Ze wordt onder toezicht gesteld van politieman Amos en moet met een enkelband om in het huis van haar moeder blijven. Al snel blijkt het huisarrest en haar praatgrage moeder niet het enige te zijn wat Kylie het leven moeilijk maakt. Ze krijgt namelijk te maken met een aantal geesten. Haar nieuwe vriend Amos bevestigd haar waarnemingen. De oorzaak van het gespook is echter nog niet zo makkelijk te achterhalen.


Big Game
Onze volgende tip is de actiefilm Big Game, met niemand minder dan Samuel L. Jackson als de, nogal bang uitgevallen, president van USA. Het verhaal speelt zich af in het prachtige, maar ruige Finse landschap, waar de president na een terroristische aanslag terecht komt. Wanneer zijn vliegtuig wordt neergehaald en hij in een capsule in een bos belandt, maakt hij kennis met de dertienjarige Oskari. Deze Finse jongen is wegens een ritueel in het bos en moet bewijzen een echte man te zijn door te jagen en een flinke prooi mee terug te nemen. Hij is echter niet zo’n stoere jongen en dit lijkt dan ook geen gemakkelijke klus. Door het redden en beschermen van de president wordt hij langzaam maar zeker een stuk zelfverzekerder en verandert hij van bange jongen in een ware held.

Deze avontuurlijke en iets te overdreven film, geschoten in een prachtige omgeving zou ons nog wel eens flink kunnen gaan verrassen.


Ex Machina
Gezien het thema van dit jaar is het niet meer dan logisch dat ook Ex Machina in ons lijstje staat. De mensen die deze film al hebben gezien zijn razend enthousiast en onze interesse is dan ook zeker al gewekt. Het verhaal gaat over de jongen Caleb die, als medewerker van een machtig internetbedrijf genaamd Bluebook, een belangrijke wedstrijd wint. Hij mag een week doorbrengen in het afgelegen huis van de oprichter en eigenaar van Bluebook en komt er al snel achter dat er meer van hem wordt verwacht dan hij in eerste instantie dacht. Er wordt aan Caleb gevraagd mee te werken aan een experiment, zijn baas Nathan heeft namelijk een robot gebouwd, die erg intelligent is. Aan Caleb de taak de menselijke kwaliteiten van de vrouwelijke A.I. te testen. Ava waarschuwt hem echter al snel voor de duistere intenties van Nathan, maar het wordt snel duidelijk dat niets is wat het lijkt.

De film zal pas vanaf 30 april in de bioscopen te zien zijn, dus als je hem eerder checken zou ik zeker even naar het festival in Amsterdam afreizen komende week.


Voor meer informatie over het festival, maar ook voor het kopen van kaartjes kan je terecht op de officiële Imagine site die je hier kan vinden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren