Tover je iPhone om tot een Game Boy Color met de Smart Boy

Onder het mom van een 1 aprilgrap plaatste hardware-ontwikkelaar Hyperkin onderstaande afbeelding op zijn Facebook-pagina. Het ging hier om de Smart Boy, een accessoire dat je toestaat om jouw iPhone 6 Plus om te toveren tot een Game Boy Color. Wat niemand wist, was dat Hyperkin in het geheim echt plannen had voor deze Smart Boy en met zijn Facebook-bericht wilde pijlen of er vraag zou zijn naar zo’n accessoire.

Die vraag bleek er zeker, want overal op het internet verschenen enthousiaste reacties van gamers. Daarom besloot Hyperkin de ontwikkeling van de Smart Boy echt in gang te zetten:

A lot of you were speculating that the Smart Boy is an April Fools’ Joke. Well, it sort of was. We ‘leaked’ it with the initial intent of testing the market, seeing whether or not it should be something we’d actually make, under the guise of an April Fools’ Joke. Looks like you awesome folks ACTUALLY WANT IT, so the Smart Boy is now in development!
De Smart Boy bevat dezelfde knopen als de Game Boy Color en werkt met zowel Game Boy- als Game Boy Color-cartridges. Door je iPhone 6 Plus in het accessoire te steken en de speciale app te downloaden, kun je de oude tijden doen herleven op je ultramoderne smartphone. De bijbehorende app beschikt over een cheat database, maakt het mogelijk om je voortgang op te slaan en upscalet de graphics van de games. Bovendien huisvest de Smart Boy een ingebouwde batterij, waardoor het echt een handheld is die je overal mee naartoe kunt nemen. Tot slot liet Hyperkin weten dat het van plan is om in de toekomst meer typen telefoons te ondersteunen.

Zit jij te wachten op deze Smart Boy en zo ja, hoeveel zou je ervoor overhebben? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  huntedjohan's avatar

  koop je dus een iphone van 700-800 euro, moet je deze smartboy kopen voor waarschijnlijk best een overpriced prijs, en dan kun je dus oude gameboy games spelen op je nieuwste speeltje 😳

  dat men daar het nut in ziet kan ik echt niet begrijpen. Ga je zo hard mee met de huidige technieken, blijf je hangen in oude software

 2.   
  Thijs.'s avatar

  voor meneer boven mij. Het gaat erom dat mensen hun herinneringen weer ophalen hoeveel tijd ze erin gestoken hebben of hoeveel plezier ze ermee hebben gehad. Het gaat niet om techniek of iets. het gaat erom wat mensen er mee beleefd hebben.

 3.   
  huntedjohan's avatar

  Thijs. schreef, "voor meneer boven mij. Het gaat erom dat mensen hun herinneringen weer ophalen hoeveel tijd ze erin gestoken hebben of hoeveel plezier ze ermee hebben gehad. Het gaat niet om techniek of iets. het gaat erom wat mensen er mee beleefd hebben. "

  en dat gevoel krijg je op deze manier? als ik dat gevoel terug wil krijgen koop ik gewoon ergens een gameboy, met een aantal spelletjes en ga me dan daar op uit leven. om daar een iphone 6 met een adapter voor te moeten kopen is mij persoonlijk toch net teveel gekkigheid 😛

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Leuk maar kan ik net zo goed ouwe spelletjes op een emulator een keer spelen, om er nu weer wat voor te kopen

 5.   
  Papachico's avatar

  Dit is toch vet. Het is gewoon een nostalgie dat op een moderne wijze gemaakt is.