Documentaire Kurt Cobain: Montage of Heck beleefd op 17 april zijn Nederlandse premiere

De documentaire die op het Sundance Film Festival eerder dit jaar al voor lovende reacties zorgden beleefd op 17 april zijn Nederlandse première. IDFA is de organisator van deze speciale avond die wordt afgesloten met een nagesprek met de filmmaker Brett Morgen en animator Hisko Hulsing. Dit allemaal onder leiding van popjournalist van de VPRO David Kleijwegt.

Deze unieke documentaire is gemaakt voor Kurt Cobain, zei regisseur Morgen zelf over Kurt Cobain; A Montage of Heck. Hij monteerde homemovies (van een schattige peuter) uit het familiearchief, concertregistraties, beelden van Kurt, Courtney Love en hun liefdesbaby, fragmenten uit interviews met familie en andere naasten, en door Cobain gemaakte kunst tot een wervelend en intiem portret. De filmmaker brengt de voortijdig gestorven en daardoor bijna mythische muzikant en zijn getekende werk tot leven – dat laatste letterlijk, met behulp van de Amerikaanse animator Stefan Nadelman en de Nederlandse Hisko Hulsing Studio. Daarnaast zit er ook nooit eerder uitgebrachte muziek van zijn band Nirvana in de documentaire.

De kaartverkoop voor deze speciale vertoning in Nederland is vandaag van start gegaan en verloopt via de officiele IDFA site die je hier kunt vinden. Voor iedereen die gek is op de muziek van Nirvana, meer wil weten over Kurt Cobain, maar ook voor iedereen die zin heeft in een bijzondere muziekdocumentaire, grijp je kans! Ik heb mijn kaartje in ieder geval al in huis gehaald.

Bekijk hieronder alvast de indrukwekkende trailer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren