Nintendo maakt releasedatum Splatoon bekend

Met Splatoon brengt Nintendo een compleet andere game naar de Wii U dan we normaliter van de consolefabrikant bekend zijn. Splatoon is namelijk geen platformer, partygame of racespel, maar een team-based shooter! Tot op heden was echter nog onbekend wanneer dit kleurrijke schietspel voor de Wii U zou gaan verschijnen, maar daar is nu verandering ingekomen. Nintendo laat weten dat Splatoon vanaf 29 mei in de schappen zal liggen.

Daarnaast maakt de Japanse uitgever bekend dat Splatoon ondersteuning zal kennen voor Amiibo. Niet alleen verschijnen er met Inkling Boy, Inkling Girl en Inkling Squid, waarvan de laatste enkel verkrijgbaar is in een exclusieve bundel met de game, een drietal plastic figuurtjes van de game, deze figurines bieden je ook extra content. Door zo’n Amiibo op je GamePad te zetten, krijg je namelijk toegang tot nieuwe missies waarin je weer nieuwe wapens en gear kunt vinden.

 1.   
  Noice!'s avatar

  Ik heb deze game laatst mogen spelen en ben er zéér enthousiast over! Persoonlijk dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, maar ik heb grote lol gehad. De single player kan me weinig boeien, het voelt voor mij teveel als een verplichte toevoeging om het als volwaardige game te verkopen, maar voor het eerst sinds Titanfall heb ik weer een shooter gespeeld waarvan ik meteen weet dat ik er uren in ga steken.
  Hopen op een schappelijke prijs voor de speciale editie, want ik wil hier toch wel alle Amiibo bij hebben. Leuk nieuw IP dat naast nieuw en verfrissend, ook heel vertrouwd voelt. Het voelt als Mario Sunshine meets Garden Warfare voor mij en ondanks dat ook dit geen consoles zal verkopen, kun je zo langzamerhand toch niet meer om die Wii U heen als gamer.

 2.   
  WesterW's avatar

  Was in mijn preview destijds al heel enthousiast en heb nog steeds ontzettend veel zin in de game. Het vervelende is echter wel dat deze game valt of staat met de multiplayer-component en zo veel vrienden met een Wii U heb ik helaas niet.