Leer vreemde talen spelenderwijs met minigames

Menig gamer claimt dat hij of zij de Engelse taal prima beheerst mede dankzij het spelen van games en ons hoef je dan ook niet meer te vertellen dat games een uitstekende manier zijn om je (Engelse) taalvaardigheden wat op te schroeven. Met concepten als serious gaming gaat men nog een stapje verder en wordt het spel niet zozeer gebruikt om de speler te vermaken, maar vooral ook om diegene iets te leren.

Een voorbeeld hiervan is het project ‘Games Online for Basis Language learning’ (GOBL) waarmee de Radboud Universiteit in samenwerking met een ontwikkelteam uit België, Engeland en Zuid-Afrika tracht om spelenderwijs de vaardigheden van de speler in een vreemde taal op te krikken. Door minigames te spelen kunnen zo de grammatica, vocabulaire en spreekvaardigheid verbeterd worden. Eindeloos rijtjes woorden in je hoofd stampen wordt wellicht ooit dus wel verleden tijd en in plaats daarvan mag je als huiswerk lekker een potje ‘gamen’!

Meer weten over het project ‘Games Online for Basic Language learning’? Neem dan een kijkje op de website van GOBL.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    saaaaai

  2.   
    DaanDeGamer's avatar

    Gaming is good for you!

  3.   
    Mango0's avatar

    Als ze dit in meerdere talen hadden had ik het wellicht wel leuk gevonden om te zien hoeveel ik er daadwerkelijk van op steek.
    Het is een leuk idee maar ze hadden het wel wat boeiender kunnen maken, dit lijkt meer op een werkboek van de middelbare.. 😛

  4.   
    DutchACfreak's avatar

    Het lijkt me voor kinderen veel leuker en makkelijker om het via spelletjes te leren..
    Alleen zijn er al redelijk wat van dit soort sites.. Dus denk niet dat het erg populair word

  5.   
    Jeroenvk94's avatar

    Talen leren is zonder games al een eitje. Ze kunnen die 13-jarige Call of Duty spelertjes beter eens normen en waarden aanleren via een game

  6.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Gamen word straks nog verplicht