GN Poll: Er verschijnen te veel HD-remakes

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Of het nu een echte singleplayergame is of een spel dat zich volledig richt op de multiplayer, vrijwel iedere ‘AAA’-game wordt tegenwoordig voorzien van een Season Pass. Door deze aan te schaffen ontvang je meestal een aantal DLC-pakketten met korting. Hoewel veel stemmers laten weten dat ze met regelmaat een Season Pass aanschaffen, is er ook een grote groep aanwezig die niets moet hebben van deze praktijken en maar zelden of nooit zo’n Season Pass aanschaft. Een greep uit jullie reacties:

Bram_M99:

Vaak, de toevoegingen op de game vind ik groot en daarom koop ik hem vaak maar de prijs vind ik bij (bijna) alle season passes te duur… de game op zich is vaak al erg duur

PSPfreaky:
Zelden, de laatste season passes die ik heb gekocht waren van Battlefield 3 en 4, maar dan zoek ik wel naar webshops waar ze ongeveer 50-70% van de officiële prijs vragen. Voor de rest heb ik haast geen season passes gekocht. Die van Titanfall is sinds korte tijd gratis, dus die heb ik mooi meegenomen.

Nuclearnemo:
Nooit. Zoals hierboven al door vele is gezegd is het pure geldverspilling. Waarom zou je een Season Pass kopen als je weet dat de DLC binnen een half jaar meestal toch wel een keer een korting van 50% heeft? Alleen als je echt de DLC op de dag van de release wil kan ik me voorstellen dat een Season Pass well handig is. Heb verder een gruwelijke hekel aan DLC die veel te duur is. Mijn suggestie, wacht met het releasen van DLC totdat je er een aantal hebt, maakt er dan een uitbreiding voor het spel van en vraag er dan een X bedrag voor. Dan heeft het pas toegevoegde waarde. En release geen game waarin al een deel van de game gelockt is voor DLC.

Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
HD-remakes verschijnen deze generatie aan de lopende band. The Last of Us, Halo, Borderlands, DmC Devil May Cry en Sleeping Dogs; het is maar een selectie van de ‘HD-remakes’ die we voor de PlayStation 4 en/of Xbox One zagen verschijnen. Voorlopig lijkt het daarmee nog niet gestopt en krijgen we onder andere nog God of War 3 en mogelijk ook de Batman Arkham- en Uncharted-games in een HD-jasje voorgeschoteld. Moet dit fenomeen zo snel mogelijk stoppen of kan jij er geen genoeg van krijgen? Laat het ons weten door je mening te geven over de stelling van deze maand:

Er verschijnen te veel HD-remakes

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  Neolite's avatar

  Eens. De huidige HD-remakes hebben enorm veel weg van even simpel cashen met een oude game op een nieuw platform. Geen ontwikkeltijd, enkel omzetten van het al bestaande spel. Nee doe mij dan maar een nieuwe game waar ik wat langer op moet wachten, maar mij wel een nieuwe ervaring bezorgt.

 2.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  Als ze een remake maken van een oude game is het geen probleem. Maar van the last of us hadden ze beter niet een remake kunnen maken, maar een nieuwe game. De mensen zullen dat toch veel leuker vinden dan twee keer dezelfde game spelenmet iets betere graphics. Rachet and clank zijn ze toch ook soort van aan het remaken, maar dan helemaal opnieuw en een beetje anders.

 3.   
  WoKingNL's avatar

  Zolang het waardige HD updates zijn kan ik het alleen maar toejuichen.

 4.   
  Musicman88's avatar

  WoKingNL schreef, "Zolang het waardige HD updates zijn kan ik het alleen maar toejuichen."

  Precies zoals WoKingNL het zegt, als het een goede remake is dan kan ik het waarderen. Maar als het gewoon de oude game licht oppoetsen, hier en daar een nieuw textuurtje, maar niets aan verbetering van de gameplay, dan kunnen ze het beter laten ipv daarmee proberen snel te cashen.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Het kán een goede zaak zijn, want veel oudere games draaien toch minder goed of zelfs helemaal niet op nieuwe besturingssystemen/consoles. Maar ik vind dat het er wel te veel zijn, want veel games zien er nog steeds prima uit. En soms zijn de slechtere graphics juist een deel van de charme van oudere spellen.
  Daarnaast vind ik dat het maken van een HD-remake er te sterk van uit gaat dat een game ook daadwerkelijk replay-value heeft, en dat is natuurlijk lang niet altijd zo.

 6.   
  OnOwned's avatar

  ik vind veel hd remakes onnodig, maar omdat ik van xbox 360 naar ps4 ben overgestapt word ik wel blij van de remakes van exclusieve games. denk aan de last of us en god of war. ook Is een hd remake van een hele oude game ook nog wel oké. Final Fantasy 7 bijvoorbeeld.

 7.   
  toqeer's avatar

  Probeer final fantasy type 0 hd maar eens geweldige verhaal en graphics zo scherp echt een plotwist in tetsuya nomura games,