Spotify vanaf vandaag al beschikbaar voor PlayStation-bezitters

Gisteren meldden we nog dat muziekdienst Spotify vanaf 30 mei beschikbaar zou zijn voor de PlayStation 4. Vergeet het maar, want de app blijkt vanaf vandaag al beschikbaar voor zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4.

Sony heeft Spotify vooralsnog exclusief, maar zoals ook bij games vaak het geval blijkt, praten we hier over een zogenoemde “timed exclusive“. Het is nog niet bekend hoe lang deze periode van exclusiviteit zal voortduren, maar volgens een woordvoerder van Sony CEE kunnen we spreken van “voorlopig”. Zoals bekend zal Spotify de Music Unlimited-service van Sony vervangen en als het goed is, zullen PlayStation 4-bezitters de app al in bezit hebben, aangezien deze onderdeel van update 2.50 uitmaakt. PlayStation 3-bezitters zullen de app waarschijnlijk vanuit de PlayStation Store moeten downloaden.

PlayStation 4-bezitters kunnen Spotify op de achtergrond gebruiken, terwijl ze in de tussentijd gamen. De PlayStation 3 ondersteunt deze feature niet. Een PlayStation Plus-lidmaatschap is niet verplicht om Spotify te kunnen runnen, wel dien je uiteraard te betalen voor een eventuele upgrade naar Spotify Premium.

  1.   
    Ryan2000's avatar

    Da’s mooi dan zo snel!

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Goed nieuws! Vanmiddag maar even checken. 🙂

  3.   
    DaanDeGamer's avatar

    Das snel!

  4.   
    jeryboy's avatar

    Heel fijn!

  5.   
    fdennis's avatar

    Je hebt dus gewoon een creditcard nodig om Spotify te gebruiken. Dan haak ik dus al af. Ik vind het ook heel dom dat ze dit zo doen. Als ze nou gewoon maandelijkse kosten automatisch in rekening hadden gebracht op je psn account. Dan had ik het wel willen doen. En indien je geen geld meer op je psn account hebt dan stopt het membership automatisch. Maar nu heb je dus al een creditcard nodig die geld kost. En vervolgens kun je nog meer betalen voor zo’n membership. Dat laatste vind ik niet erg. Maar je word wel weer aangemoedigd om lekker te gaan downloaden.

  6.   
    Flapjack's avatar

    fdennis schreef, "Je hebt dus gewoon een creditcard nodig om Spotify te gebruiken. Dan haak ik dus al af. Ik vind het ook heel dom dat ze dit zo doen. Als ze nou gewoon maandelijkse kosten automatisch in rekening hadden gebracht op je psn account. Dan had ik het wel willen doen. En indien je geen geld meer op je psn account hebt dan stopt het membership automatisch. Maar nu heb je dus al een creditcard nodig die geld kost. En vervolgens kun je nog meer betalen voor zo’n membership. Dat laatste vind ik niet erg. Maar je word wel weer aangemoedigd om lekker te gaan downloaden. "

    hmm paypal aan je rekening account linken en dan daar mee spotify betalen

  7.   
    fdennis's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”fdennis” schreef, "Je hebt dus gewoon een creditcard nodig om Spotify te gebruiken. Dan haak ik dus al af. Ik vind het ook heel dom dat ze dit zo doen. Als ze nou gewoon maandelijkse kosten automatisch in rekening hadden gebracht op je psn account. Dan had ik het wel willen doen. En indien je geen geld meer op je psn account hebt dan stopt het membership automatisch. Maar nu heb je dus al een creditcard nodig die geld kost. En vervolgens kun je nog meer betalen voor zo’n membership. Dat laatste vind ik niet erg. Maar je word wel weer aangemoedigd om lekker te gaan downloaden. "

    hmm paypal aan je rekening account linken en dan daar mee spotify betalen"

    Tja maar je hoort wel vaker dat Paypal is gehacked of dat het niet helemaal veilig is. Ik snap niet waarom ze zo moeilijk doen. Je kunt Spotify wel aan je psn koppelen. Maar je kunt er niet mee betalen. Dat is toch raar… Ik weet overigens niet of je die gift cards kunt gebruiken zonder dat je daarvoor iets van creditcard gegevens hoeft aan te geven. Want dat zou nog een optie kunnen zijn.

  8.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Ach, wie weet komt die functie nog wel. Het zou mij niets verbazen. En vergeet niet dat ze het vandaag pas hebben uitgebracht. Als de app aanslaat zullen ze het vast wel overwegen.

  9.   
    mrb80's avatar

    Je kunt gewoon met je bestaande spotify account inloggen. Ook kun je dus gebruik maken van giftcards en via sites betalen met ideal. Genoeg opties voor mensen zonder credit card 😉

  10.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Zullen er veel mensen gebruik van maken?