Winnaar mod-wedstrijd Arma bekend; wint 200.000 euro

Eind 2013 organiseerde ontwikkelaar Bohemia Interactive een spectaculaire wedstrijd genaamd Make Arma Not War. Deze competitie was speciaal gericht op de modding-community van Arma en bedoeld om de beste mod te ontdekken. Wat vooral opviel aan de wedstrijd, was de indrukwekkende prijzenpot van 500.000 euro.

Gedurende 2014 hebben creatieve knutselaars keihard gewerkt aan hun eigen mods en nu heeft Bohemia Interactive de winnaars gekozen. De eerste prijs, die beloond wordt met maar liefst 200.000 euro, gaat naar Total Modification. Hij ontwierp RHS: Escalation, een mod waarin de Russische en Amerikaanse legers het tegen elkaar opnemen. De mod maakt Arma realistischer en voegt nieuwe voertuigen, spelers en wapens toe. De officiële beschrijving van RHS: Escalation luidt:

Expand your Arma 3 experience with highly detailed and realistic Armed Forces of the Russian Federation and United States Armed Forces. This mod brings contemporary warfare between the world’s superpowers to the next level.
Resist werd verkozen tot de beste singleplayer mod. Dit avontuur vertelt het verhaal van Michael Coleridge en een kleine groep NATO-overlevenden die zich verzetten tegen hun leidinggevenden. King of the Hill was de winnaar in de multiplayer-categorie en Task Force Arrowhead Radio (die TeamSpeak integreert in de in-game radio) werd verkozen tot beste add-on. De makers van deze drie mods worden allemaal beloond met 50.000 euro.

Onderstaande video toont de winnende mods, die allemaal gratis te downloaden zijn. Check ook de officiële website van Make Arma Not War voor een overzicht van alle winnaars.

  1.   
    p3n0z4h13's avatar

    Epoch en Breaking Point zijn anders ook verdomd goed.

  2.   
    Koen's avatar

    ”p3n0z4h13″ schreef, "Epoch en Breaking Point zijn anders ook verdomd goed."

    Klopt. Die mods bestonden echter ook al voor ARMA 2 en zijn dus minder vernieuwend.

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Ik snap het nut er niet echt van om zo een groot bedrag te verdelen maar de winnaar kan erg blij zijn..!

  4.   
    GBA43's avatar

    ”Bram_M99″ schreef, "Ik snap het nut er niet echt van om zo een groot bedrag te verdelen maar de winnaar kan erg blij zijn..!"

    Ik zie het nut er wel van in.. een grote prijzenpot motiveert modders nog meer om toffe dingen te maken, ik weet wel zeker dat jij meer je best doet voor 500.000 dan 200 euro..

  5.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Wat een geld