Pc-versie Batman: Arkham Knight verschijnt enkel digitaal

Eerder deze week gingen al geruchten, maar nu heeft Warner Bros. officieel bevestigd dat de pc-versie van Batman: Arkham Knight geen fysieke release zal krijgen. De game zal wel digitaal verkrijgbaar zijn en is nu al via Steam te pre-orderen voor 49,99 euro.

De PlayStation 4- en Xbox One-versie verschijnen zowel fysiek als digitaal. Onlangs besloot Rocksteady om Batman: Arkham Knight twee weken uit te stellen. De game verschijnt nu op 23 juni.

Dit een opvallende beslissing van Warner Bros. en als andere uitgevers dit voorbeeld gaan volgen, zullen we mogelijk binnen niet afzienbare tijd definitief afscheid moeten nemen van fysieke releases op de pc. Vind jij dit een groot gemis? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Spectre01's avatar

    Als ik kijk na mijn laatste aankopen komen die allemaal van steam. dit door dat ze zulke belachelijke aanbiedingen hebben. hierdoor begon ik te twijfelen toen jullie deze stelling stelde want vroeger was ik van de mooie doosjes. maar nu vind ik ze toch een beetje onhandig. denk zoizo dat de jongere generatie straks alleen nog maar werkt via steam of consulten. wel jammer dat het nu al begonnen is vooral door zo’n grote uitgever die kan die extra productie echt wel missen

  2.   
    Jarek's avatar

    Zeer verstandige beslissing.

    Hoesjes zijn oudwerwets en ik zelf zou het liefste zien dat alles gewoon digitaal word mits het een goede prijs heeft.
    In 2013 waren 92% van alle pc game verkopen digitaal, dus ik neem aan dat het alleen nog maar gestegen is waardoor het eigenlijk overbodig wordt om pc games fysiek te verkopen, zo bespaart de ontwikkelaar ook nog eens geld.

    Dankzij de digitale industrie maken Indiegames een enorme opmars op de pc, het maakt mij dus ook niet uit dat AAA ontwikkelaars nu ook van de fysieke hoesjes afstappen en zich volledig concentreren op het digitaal verkopen van games.

  3.   
    Johnny1995's avatar

    vind het wel klote, heb bv van assassin’s creed alle games met hoesje en dat vond ik leuk in mijn kast staan.

  4.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Het zal toch de toekomst worden dat alles digitaal word, gelukkig heeft de Xbox nog een schijfje

  5.   
    Ralph P Scene's avatar

    Heb liever een hoesje is toch fijner.

  6.   
    DaanDeGamer's avatar

    Beter want als ik die schijve gebruikt loop me geluid soms 3 sec achter

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Raar, ik zelf ben veel meer van het ‘vasthouden’ en zien en voelen wat ik heb gekocht, daarom koop ik altijd met hoesje. En het is natuurlijk verkoopbaar als je bent uitgespeeld.