Final Fantasy XI: Online komt naar de smartphone

Naast het nieuws dat de Xbox 360- en PlayStation 2-services van Final Fantasy XI: Online na maart 2016 niet langer worden ondersteund, heeft Square Enix deze zware pil gepoogd weg te drukken met de aankondiging van een volledig nieuw platform voor de MMORPG. Het spel zal namelijk met een new native client in samenwerking met Nexon op smartphones worden uitgebracht

Een MMO spelen op je telefoon lijkt gekkenwerk, vooral als je nagaat welke hotkeys je normaal gebruikt bij een dergelijke titel. Echter, Square Enix verzekert ons dat dit allemaal reuze meevalt, omdat er flink aan de game is gesleuteld. Zo is het vechtsysteem aangepast en kent het een nieuw co-op-systeem zodat je gemakkelijker teams kunt samenstellen op je phone.

Het is op het moment nog onduidelijk of deze versie van het spel dezelfde content zal bevatten als het console- of PC-exempaar. Voorlopig heeft Square Enix de mobiele versie van Final Fantasy XI: Online enkel aangekondigd voor Japan en Zuid-Korea, maar wellicht dat daar in de toekomst nog verandering in zal komen.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    wauw! super tof, hopelik snel meer

  2.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Zal vast een heel stuk anders worden

  3.   
    Hielke's avatar

    Pocket Legends allez