Service PlayStation 2- en Xbox 360-versie Final Fantasy XI stopt volgend jaar

Terwijl Square Enix binnenkort met Final Fantasy XIV: Heavensward, de eerste uitbreiding van Final Fantasy XIV: A Realm Reborns, op de proppen komt, is er nog een veel oudere service binnen het Final Fantasy-universum die nog steeds loopt. Final Fantasy XI: Online heeft de eer een van de eerste grote en goedwerkende betaalde MMO-ervaringen te bieden. Nu heeft Square Enix echter de slotfase en de toekomst van de nog altijd winstgevende game aangekondigd.

Allereerst heeft ontwikkelaar en uitgever Square Enix aangegeven dat het laatste stuk verhalende content dit jaar nog moeten verschijnen. Dit scenario zal als Rhapsodies of Vana’diel door het leven gaan en poogt de kers op de veertienjarige game te worden. Deze content zal in drie delen worden uitgebracht, respectievelijk in mei, augustus en november. Na dit slotstuk zal de service van de game echter gewoon doorgaan.

Let wel: dit geldt alleen voor de PC-uitgave van Final Fantasy XI; liefhebbers van de PlayStation 2- en Xbox 360-versies zullen nog tot maart 2016 van de game kunnen genieten. Ja, je leest het goed. Hoewel wij die versie nooit hebben mogen ontvangen in Europa, heeft de PlayStation 2-versie in Japan en Amerika tot op heden nog ondersteuning mogen ontvangen van Square Enix. Daarmee lijkt het spel de titel van langst ondersteunde PlayStation 2-titel zeker te verdienen.

Kleine troost: Final Fantasy XI lijkt een doorstart te maken op smartphones.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Dat is echt lang die ondersteuning geweest voor ps2 ik dacht dat daar niks meer voor werd gedaan.

  2.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Word er nog steeds gewerkt voor de PS2? :O

  3.   
    gatemaster64's avatar

    LOL! dacht dat ps2 een foutje was!

    ook wel logisch dat de ps2 service nu ophoudt.
    maar wel leuk dat ze de ps2 service zo lang actief hebben kunnen houden. 😀