Hideo Kojima weg bij Konami? Wat zijn de gevolgen voor Metal Gear Solid 5?

De geestelijk vader van Metal Gear Solid, Hideo Kojima, zou volgens geruchten weg zijn bij Konami. Er staat bij de lijst van ‘Appointments’ van het bedrijf onder het kopje ‘Executive Content Officer’ geen Kojima meer en zodoende heeft ook Metal Gear Solid V een nieuw Twitter-account en website.

Het Kojima Pro-account op Twitter zou ermee ophouden en dus komt er een nieuw account voor Metal Gear Solid V. Daarnaast zou de game het label ‘A Hideo Kojima Game’ niet meer bevatten en kun je niet meer naar de website van Kojima Productions LA. Je belandt dan op de site van Konami.

Konami Digital Entertainment, including Mr. Kojima, will continue to develop and support Metal Gear products. Please look forward to future announcements.
Echter, Konami heeft gereageerd op de geruchten en meldt dat zowel Konami Digital Entertainment als Hideo Kojima aan Metal Gear-producten blijven werken. Hier zit ongetwijfeld een staartje aan.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Het gerucht gaat nu dat hij de studio verlaat na de release van MGS V. Samen met een groot deel van de andere kopstukken van de studio. 🙁

    Triest dat ze z’n naam er dan ook nog even uit slopen. Nogal respectloos.