Ruimte-shooter Descent nieuw leven ingeblazen met Descent: Underground

In 1994 verscheen Descent, een 3D first-person shooter die zich afspeelt in de ruimte. De game was destijds revolutionair omdat de speler zich in zes richtingen kon bewegen, wat resulteerde in een voor die tijd ongekende bewegingsvrijheid. Veel oudere gamers bewaren warme herinneringen aan dit ruimte-avontuur en daarom wil Eric “Wingman” Peterson, die tot voor kort werkte aan Star Citizen, Descent nieuw leven inblazen.

Het project dat Peterson en zijn studio via Kickstarter willen financieren heet Descent: Underground. De game moet fungeren als spirituele opvolger van Descent en biedt alles wat dit spel in 1994 uniek maakte, maar tegelijkertijd is de game volledig overgedragen naar 2015.

De Kickstarter-campagne is vooralsnog geen doorslaand succes, maar er is desalniettemin een reële kans dat het streefdoel behaald wordt. Peterson hoopt vóór 11 april 600.000 dollar op te halen en momenteel staat de teller al op ruim 200.000 dollar.

Ook jij kunt financieel bijdragen en zoals gebruikelijk kun je zelf kiezen hoeveel. Voor 25 dollar ben je gegarandeerd van een exemplaar op de releasedag, maar als je 5000 dollar doneert krijg je onder andere exclusieve digitale content en een meet-and-greet-diner met de makers van de game.

Meer informatie over Descent is te vinden op de speciale Kickstarter-pagina.

Meer Descent: Underground

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Wist niet dat Eric een eigen game in ontwikkeling had. Cloud Imperium Games blijft maar groeien waardoor Chris Roberts niet meer alles in de hand heeft. Hij heeft toen gevraagd of Eric één van de studio’s zou gaan managen. Hier heeft hij van af gezien en door omstandigheden zou hij ook weggaan bij Cloud Imperial Games maar hij bleef wel gewoon actief binnen de community.

  Nu begrijp ik ook waarom hij bij Cloud Imperium Games is weggegaan, hij had gewoon een nieuwe Descent game in ontwikkeling! Vroeger had ik deze games op een CD staan, helaas nooit uitgespeeld maar ze waren wel erg fun om te spelen, ik ga deze game zeker in de gaten houden!

  Leuk om Eric weer te zien, altijd een grappige en sympathieke man geweest.

 2.   
  mmx's avatar

  De oude Decent vond ik echt leuk en deze ga ik zeker goed in de gaten houden .