Nintendo gaat games voor mobiele platformen ontwikkelen

Nintendo heeft vandaag bekendgemaakt dat het zich wil gaan toeleggen op de ontwikkeling van mobiele apps. Om de gang naar mobile goed te laten verlopen, gaat Nintendo samenwerken met DeNA, een Japans mobile-bedrijf.

De roep om ontwikkeling van mobiele apps was er vanuit de investeerders binnen Nintendo al een tijdje, dus deze beweging zal de geldschieters tevreden stellen. Nintendo zal zich binnen deze nieuwe samenwerking volledig gaan richten op de ontwikkeling van de games, het uiterlijk (grafische aspect) en de gameplay. DeNA zal op haar beurt de focus gaan leggen op de ondersteuning van deze apps door zich bezig te gaan houden met alle zaken aan de achterkant. Daarnaast zal het bedrijf alle kennis omtrent servers gaan inzetten om Nintendo’s gang naar mobile zo succesvol mogelijk te maken.

Nintendo en DeNA zijn bovendien ook bezig met de opzet van een nieuwe ledenservice die Club Nintendo moet gaan vervangen.

 1.   
  Petor's avatar

  Goed idee! 🙂

 2.   
  Jeroenvk94's avatar

  Begin maar met Pokemon voor iOS

 3.   
  Hitman047's avatar

  Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Volgens het contract komen alle Nintendo IP’s hiervoor in aanmerking. Mario en Pokémon zijn no-brainers maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Al weet je met Nintendo maar nooit wat er uiteindelijk van terecht komt…

  Overigens werd er ook nog even kort over Nintendo’s nieuwe console/platform gesproken; meer nieuws daarover volgt volgend jaar. 😉

 4.   
  Iceviper_9's avatar

  leuk man , hadden ze veel eerder moeten doen

 5.   
  Bram_M99's avatar

  Tof! Vraag me af of de goede games die op console verkrijgbaar zijn ook daadwerkelijk voor smartphone komen. Linkt me tof om Mario cart zo te kunnen spelen.

 6.   
  Thijs.'s avatar

  lijkt me zeker vet!

 7.   
  BearsRidingTanks's avatar

  pokemon voor de android, Daar zou ik nou geld voor neerleggen