GN Poll: Hoe vaak koop jij Season Passes?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

“Indie” is de laatste jaren het modewoord van de industrie geworden. Waar deze term enkele jaren geleden nog enkel relevant was voor een niche, worden indiegames tegenwoordig omarmd door grootmachten als Sony en Microsoft. De overgrote meerderheid van jullie moet hier echter maar weinig van hebben, want ruim 90 procent van de stemmers laat weten indiegames niet graag te spelen. Een greep uit jullie reacties:

OnOwned:

veel indiegames spreken me gewoon niet aan. af en toe heb je een indie die ik een keer speel als ik geen AAA titel heb om te spelen. Transistor en Atheon die nu gratis zijn voor ps zijn wel heel leuk, maar ik speel ze nu amper omdat ik druk ben met Dragon Age.
gatemaster64:
ben de laatste tijd wat meer indiegames aan het spelen en ik vind sommige wel vet.
faster than light is de beste indie game die ik ooit gespeeld heb, maar heb de laatste tijd ook veel lol met rogue legacy (is nu gratis te spelen voor ps plus leden op ps3,ps4,ps vita.)
Dark_Phoenix:
Mee eens, Ik hou van sandbox games en indies maken vaak betere sandbox games dan triple AAA devs. Kijk maar naar Minecraft, Starbound, Starmade. Niet vergeten paar goede survival games zoals Forest, Subnautica, Stranded Deep.
Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
Of het nu een echte singleplayergame is of een spel dat zich volledig richt op de multiplayer, vrijwel iedere ‘AAA’-game wordt tegenwoordig voorzien van een Season Pass. Door deze aan te schaffen ontvang je meestal een aantal DLC-pakketten met korting. Koop jij met regelmaat zo’n Season Pass of vind je het weggegooid geld? Laat het ons weten door je mening te geven over de stelling van deze maand:

Hoe vaak koop jij Season Passes?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Moodey's avatar

    Ik vind season passes en betalen voor DLC echt jammer, aangezien je al voor het volledige spel betaalt en dat soms de season passes even duur zijn als de game zelf (E.g BF4) Gta geeft tenminste veel gratis DLC, wat eigenlijk ook moet. Nieuwe maps zijn geen 15 euro waard. imo

  2.   
    boogy0603's avatar

    k nooit alleen dlc want je koopt een hele game en dan moet je er ook nog een deel voor betalen.

  3.   
    Ralph P Scene's avatar

    Ik vindt dlc’s echt geld verspilling, omdat je te veel betaald voor veel te weinig. Al koop je een paar maps voor een spel betaald je al snel 5 tot 15 euro. Ik vindt dat ze het beter kunnen afschaven.

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Nooit, als de platinum trofee binnen is is de game voorbij toch? :p

  5.   
    assassin_MKA's avatar

    Nooit

  6.   
    gatemaster64's avatar

    koop meestal alleen season pass voor de battlefield games,maar meer ook niet.

  7.   
    Musicman88's avatar

    Moodey schreef, "Ik vind season passes en betalen voor DLC echt jammer, aangezien je al voor het volledige spel betaalt en dat soms de season passes even duur zijn als de game zelf (E.g BF4) Gta geeft tenminste veel gratis DLC, wat eigenlijk ook moet. Nieuwe maps zijn geen 15 euro waard. imo"

    Ik sluit me volledig aan bij Moodey. Veel te veel dlc is het gewoon niet waard. Pas als er echt iets unieks aan de gameplay wordt toegevoegd of als er veel meer gameplay komt dmv nieuwe missies ga ik erover nadenken om een season pass te pakken. Maar meestal wacht ik dan ook nog tot er een kortingsactie is waarbij er minimaal 50% van de prijs af gaat.

  8.   
    mitchel1988's avatar

    Koop het nooit. je betaald al grof geld voor de games. DLC moeten gewoon altijd gratis zijn.

  9.   
    Thijs.'s avatar

    Alleen als ik weet dat ik een game echt super tof vind. en meestal haal ik AAA games pas wat later zodat je voor 30/40 euro de game heb en season pass.

  10.   
    Ryan2000's avatar

    Echt maar zelden!

  11.   
    nuclearnemo's avatar

    Nooit. Zoals hierboven al door vele is gezegd is het pure geldverspilling. Waarom zou je een Season Pass kopen als je weet dat de DLC binnen een half jaar meestal toch wel een keer een korting van 50% heeft? Alleen als je echt de DLC op de dag van de release wil kan ik me voorstellen dat een Season Pass well handig is. Heb verder een gruwelijke hekel aan DLC die veel te duur is. Mijn suggestie, wacht met het releasen van DLC totdat je er een aantal hebt, maakt er dan een uitbreiding voor het spel van en vraag er dan een X bedrag voor. Dan heeft het pas toegevoegde waarde. En release geen game waarin al een deel van de game gelockt is voor DLC.

  12.   
    PSPfreaky's avatar

    Zelden, de laatste season passes die ik heb gekocht waren van Battlefield 3 en 4, maar dan zoek ik wel naar webshops waar ze ongeveer 50-70% van de officiële prijs vragen. Voor de rest heb ik haast geen season passes gekocht. Die van Titanfall is sinds korte tijd gratis, dus die heb ik mooi meegenomen.

  13.   
    MikeGevers's avatar

    Hangt af van de DLC die eraan verbonden is 🙂 Ik speel zelf vooral singleplayer, dus als de DLC voornamelijk uit multiplayer-content bestaat, is het veel goedkoper om alleen de singleplayer-DLC te kopen 🙂 Ik koop sowieso nooit een Season Pass voordat er wat DLC is onthuld die de moeite waard is.
    @Nuclearnemo: als de DLC in de aanbieding gaat, gaat de Season Pass ook vaak in de aanbieding 😉 Het kan dus nog steeds voordeliger uitpakken. Laatst heb ik de Season Pass van Shadow of Mordor in een aanbieding gekocht, geen spijt van gehad!

  14.   
    LesserMagic's avatar

    Nooit. Als ik klaar ben met een game, dan ben ik er ook echt klaar mee.

  15.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    ik koop nooit van die dingen

  16.   
    Goldcobra's avatar

    Volgens mij zijn de enige twee games waarvoor ik ooit een season pass gekocht heb BF3 en BF4 (van die laatste heb ik overigens spijt). Ik wacht meestal gewoon of blijkt dat de DLC’s goed zijn en koop dan pas een season pass, maar vaak ben ik het tegen die tijd vergeten. Overigens zijn er wel meerdere games waar ik alle DLC los voor heb gekocht, omdat ze geen season pass hadden.

  17.   
    FCBaselFan's avatar

    koop nooit season pass of dlc want het is te duur

  18.   
    VkraM16's avatar

    “DLC is te duur en moet gratis zijn”

    Achja het is maar net hoe je het bekijkt. Ik ben het ermee eens dat veel dlc misschien iets te duur is zoals bijvoorbeeld bij de huidige Total war games, maar dat mensen vinden dat DLC gratis zou moeten zijn vind ik ook weer niet reël.

    Vergeet niet dat het ontwikkelen van DLC ook niet gratis is voor developers, dan is het toch logisch dat ze er geld voor vragen?

    Nog ff ontopic: Ik koop soms DLC, maar dan alleen als ik zeker weet dat het spel mijn lang zal blijven boeien.

  19.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Heb volgens mij nog nooit een season pass gekocht voor iets. Koop sowieso bijna nooit DLC, tenzij ik het spel echt heel veel speel en de DLC er echt wat aan toevoegt. Voor een paar skins ga ik geen geld uitgeven

  20.   
    mheiden21's avatar

    Game DLC & Seasonpasses zijn een soort vrijbrief voor developers, bij een hoop grote franchises zijn er altijd wel genoeg fanboys en girls die zowel de game toch wel nemen en idem dito de seasonpass.
    Waardoor op die manier extra winst uitgemolken kan worden van de gamers, mooi voorbeeld is nu de nieuwe CoD AW als je exo zombies wilt spelen ben je al verplicht om de map-pack aan te schaffen.

    Zelf ben ik kritisch wat betreft DLC en seasonpasses, en CoD AW heb ik eigenlijk bij de xOne gepakt met de gedachten dat exo zombies ook part of the game was helaas was dat een koude kermis en ligt ie nu netjes stof te vangen.

    Titanfall ben ik zeer te spreken over de DLC en is de seasonpass het ook waard geweest (€12,50 compleet)
    WatchDogs kon ik ook niet laten om de seasonpass voor te kopen omdat je een hele nieuwe SP ervaring kreeg.

    Maar daarnaast blijf ik ver weg van DLC en seasonpasses vooral bij de vlugge jongens in de game industrie met 13 in een dozijn game.

  21.   
    gamepower's avatar

    haha wel grappig de poll staat momenteel op 82% op vaak…maar in 20 reacties hierboven staat er zelden of nooit!
    ik koop ook zelden DLC : reden ofwel komen ze er te vroeg mee ofwel te laat… ik ben vooral een singelplayer gamer en dan verkoop ik mijn game weer door, vooral bij shooter … ik speel dat wel graag, maar ik ben er vooral niet goed genoeg in om online te spelen!
    race games of fighters speel ik wel online en ik koop wel eens een character of een wagen pack maar verder ga ik niet.

  22.   
    Bacotje's avatar

    Heb t nu 1 keer gedaan met BF4….best duur vind ik. En ik ben sowieso tegen dlc. Dus ik doe t niet meer.

  23.   
    fdennis's avatar

    79% zegt ja. Ik vraag mij af of iedereen de vraag heeft begrepen:P. Ik koop zelf soms een seasonpass. Alleen als ik de game echt vet vind en meer wilt. Maar dat is niet extreem vaak het geval. Dus vandaar soms.

  24.   
    fantasyfreak's avatar

    Heb het 2x gedaan, maar kwam er achter dat ik bij de 2de of 3de DLC eigenlijk al de game niet meer speelde dus achteraf geldverspilling 😛

  25.   
    UncreatedKoen's avatar

    Soms koop ik ze wel, bij games waar ik 100% vertrouwen in heb (Gears of War bijvoorbeeld) zou ik hem per direct aanschaffen ook al is die game nog niet uit. Ik hou van die serie.
    Dan zijn er ook games die ik eerst speel en erna pas ga kijken van is het de Season Pass waard. Achteraf gezien heb ik die Season Pass van Destiny aangeschaft maar zonde omdat ik nu level 32 ben en t/m mei niks te doen heb.

  26.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Ik koop alleen een season pass als ik ongeveer weet weet wat ik ervoor kan verwachten en de game zo vet vond dat ik meer dan het verhaal wil spelen. Bijv bij far cry 4. Met Valley of the yettis.

  27.   
    Dark_Phoenix's avatar

    ”VkraM16″ schreef, "”DLC is te duur en moet gratis zijn”
    Achja het is maar net hoe je het bekijkt. Ik ben het ermee eens dat veel dlc misschien iets te duur is zoals bijvoorbeeld bij de huidige Total war games, maar dat mensen vinden dat DLC gratis zou moeten zijn vind ik ook weer niet reël.
    Vergeet niet dat het ontwikkelen van DLC ook niet gratis is voor developers, dan is het toch logisch dat ze er geld voor vragen?
    Nog ff ontopic: Ik koop soms DLC, maar dan alleen als ik zeker weet dat het spel mijn lang zal blijven boeien."

    Wat jij zegt klopt maar je hebt niet helemaal gelijk. Tuurlijk kost het hun geld maar meeste dlc zijn gewoon extra wapens of wat skins of 3 maps wat gewoon 15 euro kost. Patches uitbrengen kost ook tijd vragen ze toch ook geen geld voor. Het zou me niet verbazen dat ze over 10 jaar daar ook geld voor vragen. Zulke dingen waren vroeger gewoon gratis. Je had vroeger ook dlc alleen moest je niks voor betalen. Maar daarom had je wel expansions voor 30 euro waar je aardig wat extra uurtjes kon vermaken. Dat soort features mag je wel geld voor vragen en daar zit echt tijd in maar voor kleine prut niet.

  28.   
    OnOwned's avatar

    Ik heb voor welgeteld twee games een Season pass gehaald. Bioshock Infinite en Borderlands 2. Ik ben groot fan van beide series en gokte het er gewoon op en heb daar totaal geen spijt van. vooral borderlands kwam met vier briljante extra stories, 2 awesome playable characters en een verhoging van de lvl cap met 22 (ongeveer?!). De laatste jaren bied een Season pass te weinig en haal ik alleen de losse DLC die ik echt wat vind toevoegen (valley of the yetis voor FC4)

  29.   
    Bram_M99's avatar

    (null)

  30.   
    Gajes859's avatar

    Ik wil zeker wel betalen voor een DLC, maar dan moet het wel een goede uitbreiding zijn. Episodes van GTA4 vond ik zijn geld dubbel en dwars waard. En de DLC van Dishonored was ook heel goed. Liever heb ik nog gewoon een losstaande DLC op disk, dus eigenlijk gewoon een apart spel.