Wat voor Joker wordt Jared Leto in Suicide Squad?

Wat voor Joker zal Jared Leto gaan spelen, of beter gezegd, waar zal hij zijn Joker op gaan baseren. Dit is vast iets wat veel DC-fans zich afvragen. The Joker is momenteel drie keer op het grote scherm verschenen en werd gespeeld door Cesar Romero, Jack Nicholson en de befaamde Heath Ledger. In dit artikel gaan we in het kort wat dieper in op deze rollen en bespreken we wat voor Joker we graag van Jared Leto zouden willen zien.

Cesar Romero
Het personage The Joker was voor het eerst op het grote doek te zien in de film Batman uit 1966. Deze stond ook wel bekend als Batman: The Movie. De film was gebaseerd op een televisie serie over onze favoriete vleermuis held. Cesar Romero was hierin de Joker. Dit was misschien wel de meest energieke Joker uit de reeks acteurs die het personage hebben gespeeld. Natuurlijk was zijn versie erg kleurrijk en niet heel duister. Maar Jared Leto zou zeker de energie mogen gebruiken die ook Cesar Romero aan deze rol gaf.

Jack Nicholson
De fantastische acteur Jack Nicholson speelde de Joker in de Batman-film uit 1989. Zijn Joker is meer trouw aan de versie uit de stripboeken. Hij heeft een goed gevoel voor humor en is als ex-zakenman ook een echt alfa mannetje. Maar wat het meest iconische is aan zijn rol is de hoeveelheid dodelijke wapens die hij in zijn bezit heeft. Dat niet alleen, Jack Nicholson creëerde ook de ene catchphrase naar de andere. Zijn Joker is honderd procent prettig gestoord. Er gaan momenteel veel geruchten dat Leto’s Joker een goed gevoel voor humor heeft, maar of hij het niveau van Nicholson zal halen is nog maar de vraag.

Heath Ledger
Iedereen kent natuurlijk Heath Ledger’s Joker. Dit is de laatste rol die hij speelde voor zijn dood. Het fantastische aan de Joker rol van Ledger was het duistere sfeertje dat hij met zich meebracht. Nicholson’s Joker is gestoord, maar op een andere manier dan Ledger’s versie. Deze is namelijk volledig door het dolle heen. Zijn Joker is erg duister en mysterieus wat hem juist zo angstaanjagend maakt. Het zou ons niks verbazen als Leto veel inspiratie uit deze rol zou halen, aangezien de meeste mensen Ledger nog altijd prijzen voor zijn rol als de befaamde schurk.

Het is goed als Jared Leto inspiratie haalt uit de rollen van deze drie fantastische acteurs, maar heel stiekem hoop ik persoonlijk dat hij zijn meeste inspiratie zal halen van de Joker uit de Batman Arkham video game series. Deze Joker, die wordt in gesproken door Mark Hamill (Jawel, de enige echte Luke Skywalker!), lijkt perfect in balans. Hij heeft een goed gevoel voor duistere humor en is volledig gestoord. Deze Joker die niets liever doet dan Batman dwars zitten (ook al zit deze niet in de Suicide Squad-film) en natuurlijk andere mensen vermoorden. Als Jared Leto zo’n Joker op het grote doek zou kunnen brengen, dan maakt dat mij als fan in ieder geval helemaal tevreden.

We kunnen Suicide Squad volgend jaar zomer in de bioscopen verwachten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren