Cities: Skylines op eerste dag 250.000 maal verkocht

Uitgever Paradox Interactive heeft vol trots laten weten dat het op dinsdag verschenen Cities: Skylines binnen de eerste vierentwintig uur van de release maar liefst 250.000 maal verkocht is. Hiermee heeft ontwikkelaar Colossal Order niet alleen een knappe prestatie neergezet, nog nooit eerder verkocht een game van Paradox, bekend van pc-games als Europa Universalis, Hearts of Iron en Mount & Blade, zoveel exemplaren op de eerste dag.

Dat Cities: Skylines op een dergelijke goede ontvangst kan rekenen, is helemaal een knappe prestatie als je weet dat ontwikkelaar Colossal Order de ontwikkeling van de citybuilder startte met slechts negen werknemers.

 1.   
  Jesitim's avatar

  Een van de beste city Builder games die er is op dit moment! Zeer moddable en uren van plezier!

  Ik geef dit spel een welverdiende 9/10 (Metacritic geeft 89 en userscore 9.6) 8)

 2.   
  Trancefan's avatar

  Ben zeer benieuwd naar de game! Misschien dat deze de komende weken een keer gestreamed kan worden?

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Eindelijk, hebben we nu dan toch een waardige City builder game te maken?! 😮

  Ben benieuwd naar de GN review & meerdere voordat ik de game ga oppakken.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Paradox Interactive schiet gigantisch in de roos en weet Focus Home Interactive (Cities XXL) en EA Games (Sim City) achter zich te laten.

  Zowel Cities XXL en Sim City falen keihard op vele punten. Iedereen kent het verhaal over Sim City en Cities XXL voelt meer aan als een update patch dan een daadwerkelijk nieuwe game. De zelfde bugs zitten er nog in, nog altijd niet geoptimaliseerd naar onderhand 6 delen? Geen grote veranderen, het ziet gewoon bijna hetzelfde uit. Het zijn gewoon betaalde patch updates die veel gebruikte content bevat, maar dan gewoon met een andere texture. Telkens belooft Focus Home Interactive veranderingen en dat vele hardnekkige bugs worden opgelost. Het is alleen maar erger geworden en tot op heden zitten er naar jaren nog altijd de hardnekkige bugs in het spel. Multi-core feature is nu pas voor het eerst toegevoegd, we leven in het jaar 2015. 10 jaar geleden verschenen de quad-core’s en nu pas hebben ze de Multi-core feature toevoegt.

  Paradox Interactive bewijst dat er nog altijd veel vraag is naar een goede city building game. Ik hoor weinig tot bijna geen negatieve dingen over Cities: Skylines. Waar Sim City en Cities XXL flink hebben gefaald doet Cities:
  Skylines het perfect.

 5.   
  Moon-Hero's avatar

  Knap gedaan hoor! 🙂

 6.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik speel Cities: Skylines sinds de release en ik vind het een fantastische game. Zelf heb ik ook SimCity en Cities XL gespeeld en Cities Skylines is gewoon de beste van deze 3. Je kan het als een kopie zien van SimCity, maar zonder de (meeste) minpunten van de SimCity.

  Als je op de normale snelheid (1/3) speelt, dan heb je in ongeveer 5 uurtjes 7.000 tot 10.000 inwoners en via Twitch zijn er spelers te vinden die rond de 500.000 inwoners zitten. Een goede indruk kan je krijgen bij http://www.twitch.tv/kingkongor , door hem ben ik echt overtuigd om de game te kopen.

  Net zoals Jesitim geef ik Cities: Skylines een 9/10!

 7.   
  pepijn499's avatar

  Goud spel! Veel vermaak aan gehad tot nu toe, en heb er al aardig wat uurtjes in zitten!

 8.   
  FireBallz's avatar

  Leuk spel, zag het op de Livestream van yarasky.