Age of Wonders 3 krijgt uitbreiding

Age of Wonders III krijgt een uitbreiding in de vorm van Eternal Lords, zo heeft het Nederlandse Triumph Studios laten weten. De turn-based strategie game zal hiermee verschillende nieuwe mogelijkheden krijgen, zoals het kiezen van de twee nieuwe rassen, te heten Tigran en Frostling.

De Tigran zijn half-mens half-katachtig en lijken enigszins gebaseerd te zijn op het oude Egypte, ze aanbidden de zon en bouwen massieve tempels voor hun overleden koningen. Deze krijgers kunnen ook transformeren in grote zwarte panters. De Frostling zijn meer de vikingen van weleer. Ze komen uit het bevroren noorden en reizen over zee richting het zuiden om dorpen aan de kust te overvallen en worden hierbij geholpen door beesten als mammoeten en ijsberen. De koude vechters zijn nog sterker op eigen, bevroren, terrein.

Ook is er een nieuwe klasse voor het eigen personage, namelijk de Necromancer. Zoals te verwachten is bij zo’n naam is dit een tovenaar gebaseerd op het (her)gebruik van mensen die minder in orde zijn. Deze kan zich laten helpen door bepaalde beesten, zo is er een krabachtig monster dat zichzelf voedt met lijken om sterker te worden.

Naast deze toevoegingen is er een nieuw verhaal te spelen. Hierin zul je als Arvik, de erfgenaam van het Frostling koningkrijk moeten vechten voor koningschap door middel van de krachten die Necromancers hebben. Een andere toevoeging om te verwachten zijn “Kosmische gebeurtenissen”, welke grote plannen in de soep zullen laten lopen. Zo kan de hele map opeens mistig worden of de koning der Trollen besluiten dat het tijd is om aan te vallen.

Diplomatiek krijgt een grotere rol in Eternal Lords. Relaties met rassen worden bijgehouden en zorgen ervoor dat je na moet denken over met wie je oorlog voert. Als je steden vol zitten met Elfen zullen deze niet blij zijn wanneer je ondode legers de wapens trekken om hun families om te leggen. Ben je echter bevriend met rassen, dan kan dit bepaalde bonussen opleveren.

Al met al lijkt er genoeg te zijn om naar uit te kijken. Spelen jullie een jaar na dato nog Age of Wonders III? Laat het ons weten in de comments!

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    Nice