Turkije overweegt verbod op Minecraft

Als het aan Turkije ligt, zal Minecraft binnenkort op de lijst van verboden producten worden geplaatst. Het Turkse ministerie van Familie en Sociale Zaken heeft zojuist laten weten dat het onderzoek doet naar een verbod op het wereldberoemde constructiespel.

Naar aanleiding van een onderzoek komt het ministerie tot de conclusie dat kinderen worden aangespoord tot geweld richting in-game vijanden en dieren. Daarnaast laat het rapport weten dat kinderen een verhoogd risico lopen om in sociaal isolement te geraken. Hoewel het ministerie het constructieve element van Minecraft toejuicht, wegen de baten kennelijk niet op tegen de vermeende kosten.

Een woordvoerder van Mojang heeft inmiddels een reactie paraat:

Minecraft is enjoyed by many players in a wide variety of ways.[…]The world of Minecraft can be a dangerous place: it’s inhabited by scary, genderless monsters that come out at night. It might be necessary to defend against them to survive. If people find this level of fantasy conflict upsetting, we would encourage them to play in Creative Mode, or to enable the Peaceful setting. Both of these options will prevent monsters from appearing in the world.
Of dit gewenste verbod uiteindelijk werkelijkheid wordt, zal de toekomst moeten gaan uitwijzen. Wat vinden jullie? Snijdt de argumentatie van het Turkse ministerie hout, of moet Minecraft binnen de Turkse grenzen gewoon speelbaar blijven?

  1.   
    Tom 2.0's avatar

    De president van Turkije is een conservatieve man die eerder al pogingen heeft gedaan om Youtube te bannen (wat een tijdje zelfs ook zo is geweest) en eigenlijk tegen alles is waar mensen ”westerse invloeden” van kunnen krijgen. Toen ik vorig jaar in Istanbul was waren daar protesten tegen dat soort maatregelen.

  2.   
    UncreatedKoen's avatar

    Wat een onzin. Gaat nergens over. Minecraft is gewoon overleven in een grotere wereld.. Stuur die president is in een grote omgeving met niks en laat hem maar is overleven. Dan ziet die zelf ook wel dat hij moet eten en alles.. damn hij spoort niet 😛

  3.   
    nick1295's avatar

    Als het aan die man ligt bestond het hele internet ook niet. Twitter , YouTube , facebook, google enz. En nu dit weer, hij is niet goed. Haha, dat ze daar ook echt onderzoek naar doen met het ministerie, wat een verspilling van geld en tijd.

  4.   
    Moodey's avatar

    Ha lol, zijn weer van die overheid-logics dit

  5.   
    3333/3333's avatar

    Erdogan is een islamofascist, Turkije glijdt net als andere islamitische landen af naar een land waarin de wetten uit de koran leidend zijn. Met de bekende ellende tot gevolg. En dan zijn er mafkezen die vinden dat Turkije op termijn bij de EU zou mogen, knetter gestoord.

    Vergeet ook niet dat er varkens(vlees) in Minecraft zit, dat is een big deal in zulke onderontwikkelde culturen.

  6.   
    assassin_MKA's avatar

    Ze maken ons weer belachelijk voor heel de wereld.

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    Stop nou gewoon met het behandelen van dit soort landen als gelijke landen.

    Turkije is geen vrij land, integendeel tot Nederland zijn er ook geen echte mensenrechten, de doodstraf bestaat nog en vrouwen staan onder de man maar net aan boven kinderen (behalve als dat kind een man is natuurlijk).

    Ik schrik hier niet van. De overheid is conservatief en ziet alles als een bedreiging aan, dat ook Minecraft hier aan moet geloven was slechts een kwestie van tijd.

  8.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Tja.. Erdogan..

  9.   
    ronineter's avatar

    Lel, dan mogen ze andere games zoals world of tanks ook wel verbieden daar. Ik weet zelf dat er meer dan genoeg Turken uit Turkije rondhangen. Snap echt niet wat dat oude-****** circus er toe aan gezet heeft om een game zoals minecraft te verbieden. Er zijn meer dan genoeg games waarbij dit veel eerder aangehaald zou worden.

  10.   
    VkraM16's avatar

    Buiten om dat ik een verbod onnodig vind, moet ik wel zeggen dat ik het uitkomst van het rapport wel interessant vind, waar wij als gamers eigenlijk nooit bij stilstaan.
    Hoewel ik ”Aansporen tot geweld” (zeker voor Minecraft) erg discutabel vind, ben ik het wel mee eens over het gedeelte dat mensen een verhoogd risico lopen op sociale isolatie (maar dat risico is met alle games zo).

    Als je namelijk heel eerlijk bent hebben heel veel mensen die (te)veel gamen gewoon last van sociale problemen en hebben gewoon weinig tot geen vrienden.

    Maarja daar staan we eigenlijk nooit bij stil, terwijl dat wel een zeer onderschatte groot probleem van gamen is (Misschien wel een leuk discussiepunt voor Tom & Peter Hot Koffie Show) 😛

  11.   
    teikedepeike's avatar

    onzim

  12.   
    Moon-Hero's avatar

    Onze Erik Rommel komt weer met een geweldige comment!!!!!!!!!!!!!!!!!!111!11!1111

    (Sarcasm lvl off da railzz)