Transfermarkt van FIFA Ultimate Team gaat op de schop

Het is ondertussen misschien wel de populairste modus van de FIFA-games: Ultimate Team (FUT). In deze spelmodus bouw je je ideale elftal op door middel van ‘kaarten’ van spelers, deze kun je verkrijgen door boosterpacks te openen en te handelen op de transfermarkt. Voor deze laatste methode heeft EA nu een belangrijke maatregel doorgevoerd.

Ieder item in FIFA Ultimate Team bevat nu namelijk een minimum- en maximumprijs. Zo kost Messi bijvoorbeeld nu altijd tussen de 5.000.000 en 7.500.000 FUT coins. Hierdoor is het dus niet langer mogelijk om spelers met geluk voor een schijntje te kopen of voor woekerprijzen door te verkopen. Anderzijds kan je nu ook niet langer je sterspelers per ongeluk voor een veel te laag bedrag wegzetten of veel te veel geld voor een speler neerleggen omdat je niet op de hoogte bent van het huidige prijspeil.


Electronic Arts laat weten deze maatregel genomen te hebben om spelers van Ultimate Team zo te laten weten welke waarde hun voetballers hebben. Daarnaast moet het zorgen dat topspelers, zoals bijvoorbeeld Messi, gemakkelijker te verkrijgen zijn en gamers zo gelijkwaardiger teams hebben. Tot slot moet het ook de illegale handel in FUT coins tegengaan.

Meer details over deze maatregel, vind je op de website van EA.

 1.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  goede keuses!

 2.   
  Daan's avatar

  Werd tijd!! 😀

 3.   
  Sam12-45_'s avatar

  Dit gaat de markt denk ik aanzienlijk veranderen. Nu bepalen de spelers zelf nog de prijzen. Straks gaat EA dat zelf dus doen. Coins kopen wordt op deze manier er lastig denk ik.

 4.   
  UncreatedKoen's avatar

  Ik speelde deze modus niet maar super tof voor de mensen die het spelen. goede keuzes

 5.   
  gyros82's avatar

  Ik ben benieuwd 😛

 6.   
  nanathan's avatar

  Slechte zaak denk ik.
  Sommige spelers gaan helemaal niet meer op de markt te verkrijgen zijn.
  Niemand zal nog een messi of ronaldo verkopen voor zo een lage prijs.
  De transfermarkt zal in elkaar gaan storten vrees ik.

 7.   
  RenevdGijp's avatar

  Hopelijk komen de Web versie van de transfermarkt weer online en de mobiele versie.

 8.   
  Jeroenvk94's avatar

  Pfffff…
  Ik heb topspelers en verdien er niks op… Betaal je 2.3m voor Robben krijg je er nu nog maar 1.5m voor terug. Dood zonde

 9.   
  ronFCDH's avatar

  Logische keuze van EA coin koper en auto buyers hebben het voor mensen die af en toe handelen en een spelletje spelen onmogelijk gemaakt om goede spelers te kopen zonder zelf coins te kopen.

  Door hun steeg de prijs exorbitant.