Blomkamp heeft ideeën voor District 10 compleet

Fans van District 9 wachten al jaren op een vervolg van regisseur Neil Blomlamp, maar hij houdt zich vooralsnog bezig met andere projecten. Afgelopen week ging zijn nieuwste film Chappie in première, waarmee hij naar zijn eigen mening een trilogie afsloot. Is het dan nu tijd voor District 10? Er zijn in ieder geval genoeg ideeën.

”Ik heb een heel cool idee voor District 10. Het probleem is dat ik vind dat Chappie het laatste deel in een drieluik van films met eenzelfde stilistische benadering is. Chappie is echter iets anders, omdat er geen sociaal-kritische noot in de film te bekennen is. Het bevat niet mijn ervaringen als kind in Zuid-Afrika. Elysium bevat dan wel weer de notie van de elite die de rest van een bevolking onderdrukt. Chappie niet, maar toch vormen de drie films een soort trilogie.Ik zou dan ook graag mijn idee voor District 10 werkelijkheid maken en dat is ook mijn intentie. Ik moet er alleen de tijd voor zien te vinden. Ik wil niet gelijk terug naar Johannesburg.”
Ook liet Blomkamp weten dat hij District 9 oorspronkelijk als een film op zich zag en nooit een vervolg in gedachten had. De ideeën die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan wil hij de fans echter niet onthouden.
”District 9 was een verhaal over de Nazi die het slachtoffer van de Holocaust werd. De onderdrukker werd de onderdrukte. En als het verhaal op een dergelijk personage is gebaseerd, eindigt het ook met dat personage. De wereld eromheen kwam vanzelf om de hoek kijken. Een boel buitenaardse wapens in een schuurtje, dat zijn precies de dingen waar ik van houd. Het duurde een paar jaar om te ontwikkelen wat ik daarmee kon doen. Ik denk dat het verhaal wat ik nu heb voor District 10 het verhaal is dat ik als fan van de eerste film zou willen zien. Dat hoop ik tenminste!”
Gaat District 10 er dan toch nog komen? Wellicht als aftrap voor een voor Blomkamp persoonlijk nieuwe trilogie? Laat ons hieronder in de reacties weten of je fan bent van het werk van Blomkamp en of je een vervolg op District 9 ziet zitten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren