Prijzen Steam Machines variëren van 480 dollar tot 5000 dollar

Valve heeft zojuist alle Steam Machines onthuld die vanaf dag 1 verkrijgbaar zullen zijn. De speciale Steam-pagina toont gedetailleerde informatie over elk apparaat, waaronder de specificaties en de prijs.

Valve heeft grote namen aan boord, met fabrikanten als Alienware, Digital Storm, Asus en Gigabyte die hun eigen Steam Machine zullen ontwikkelen. De prijzen variëren nogal: voor 480 dollar kun je het goedkoopste model van Alienware in huis halen, maar de paradepaardjes van Origin Omega en Falcon Northwest kosten ruim het tienvoudige.

Onderstaand lijst toont een overzicht van alle prijzen, meer informatie is te vinden op Steam. Onderstaande Steam Machines zijn verkrijgbaar vanaf november 2015.

 • Alienware Steam Machine – Vanaf $479,99
 • Alternate Steam Machine – Van $1.099,99 tot $1,999,99
 • Asus ROG GR8S – Vanaf $699,99
 • Digital Stotrm Eclipse Steam Machine – $699,99
 • Falcon Northwest Tiki Steam Machine – Van $1,999,99 tot $4,999,99
 • Gigabyte BRIX Pro – $599,99
 • iBuyPower SBX – Vanaf $459,99
 • Maingear DRIFT – Vanaf $849,99
 • Materiel.net Steam Machine – $899,99
 • NextBox – Van $799,99 tot $1.299,99
 • ORIGIN OMEGA Steam Machine – Van $899,99 tot $4,999,99
 • Scan 3XS ST Steam Machine – Van $999,99 tot $1.299,99
 • Syber Steam Machine – Van $499,99 tot $1.399,99
 • Webhallen S15-01 – $949,99
 • ZOTAC Steam Machine SN970 – $999,99
  1.   
   swklijn1's avatar

   Óók zal de VR van Valvé en HTC deze lente al komen. 😆

  2.   
   Supermanneke's avatar

   Die Falcon NW Tiki bied tot 8 TB aan SSD… Dat is wel een beetje overkill :D. Die Asus ROG ziet er naar mijn mening wel het beste uit. Al biedt Origin PC ook wel mooie, strakke kastjes.

  3.   
   triggermike's avatar

   Is dit dan een pc?, kan ik daar warthunder op spelen bijvoorbeeld? op mijn pc scherm. is snap het niet

  4.   
   Supermanneke's avatar

   triggermike schreef, "Is dit dan een pc?, kan ik daar warthunder op spelen bijvoorbeeld? op mijn pc scherm. is snap het niet"

   Steam Machines zijn in feite PCs die op Steam OS draaien. Steam OS is het besturingssysteem van Valve en moet dezelfde functionaliteit bieden als consoles (in de woonkamer), maar dan met games uit de steam library. Er is ook een client van War Thunder beschikbaar voor Steam OS. (http://warthunder.com/en/news/2640-news-linux-client-for-war-thunder-in-steam-en)

  5.   
   Dannytjuh's avatar

   Alienware? Nee. Gewoon, nee.

  6.   
   Ik kom Harambe wreken's avatar

   Ben bang dat ze het verkeerd aanpakken. Misschien was het beter geweest als ze hadden samen gewerkt met bijvoorbeeld Asus en gewoon 1 console hadden gemaakt. Nu heb je allemaal verschillende consoles met verschillende specs en moet je je alsnog zorgen gaan maken of je bepaalde games wel of niet kan spelen. Ik denk dat het te verwarrend gaat worden en mensen (vooral degenen die geen ervaring hebben met pc’s) niet weten wat ze moeten kiezen dus gewoon maar een xbox one of ps4 kopen

  7.   
   assassinkarsten's avatar

   da’s wel n prijs verschil

  8.   
   Alfa Warrior's avatar

   Voor 5000 dollar koop ik wel iets beters dan dat zij te bieden hebben.

  9.   
   morkop006's avatar

   Pokemontrainer5optwitch schreef, "Ben bang dat ze het verkeerd aanpakken. Misschien was het beter geweest als ze hadden samen gewerkt met bijvoorbeeld Asus en gewoon 1 console hadden gemaakt. Nu heb je allemaal verschillende consoles met verschillende specs en moet je je alsnog zorgen gaan maken of je bepaalde games wel of niet kan spelen. Ik denk dat het te verwarrend gaat worden en mensen (vooral degenen die geen ervaring hebben met pc’s) niet weten wat ze moeten kiezen dus gewoon maar een xbox one of ps4 kopen"

   Al was r 1 steamos “console” dan alsnog. Een game wordt gemaakt voor de pc die vervolgens via steamos wordt afspeelt (leuke benaming voor eigelijk gwn een linux game). Het is niet zo dat een game wordt gemaakt speciaal voor steamos, dus had je alsnog “zorgen maken om specs”.

   Maar verder leuk al die systemen, maar ik zou hem toch zelf in elkaar zetten. Scheelt weer wat centen en kan je hem naar eigen wensen inrichten 🙂

  10.   
   Ik kom Harambe wreken's avatar

   morkop006″][quote=”Pokemontrainer5optwitch schreef, "Ben bang dat ze het verkeerd aanpakken. Misschien was het beter geweest als ze hadden samen gewerkt met bijvoorbeeld Asus en gewoon 1 console hadden gemaakt. Nu heb je allemaal verschillende consoles met verschillende specs en moet je je alsnog zorgen gaan maken of je bepaalde games wel of niet kan spelen. Ik denk dat het te verwarrend gaat worden en mensen (vooral degenen die geen ervaring hebben met pc’s) niet weten wat ze moeten kiezen dus gewoon maar een xbox one of ps4 kopen"

   Al was r 1 steamos “console” dan alsnog. Een game wordt gemaakt voor de pc die vervolgens via steamos wordt afspeelt (leuke benaming voor eigelijk gwn een linux game). Het is niet zo dat een game wordt gemaakt speciaal voor steamos, dus had je alsnog “zorgen maken om specs”.
   Maar verder leuk al die systemen, maar ik zou hem toch zelf in elkaar zetten. Scheelt weer wat centen en kan je hem naar eigen wensen inrichten :)[/quote]

   Ik weet hoe het werkt maar mijn punt was dat er misschien te veel keuze is wat verwarrend kan zijn voor mensen die geen ervaring met pc’s hebben. Daarom denk ik dat ze misschien beter 1 console of hoe je het ook wil noemen hadden kunnen maken die zich kan meten met een xbox one of ps4 (wat me niet al te moeilijk lijkt) in dezelfde prijsklasse ipv dat er allemaal verschillende steam machines van verschillende partijen zijn met hele uiteenlopende specs. Iemand die niks af weet van videokaarten en processoren etc. weet dan misschien niet wat hij/zij kan verwachten van een specifieke steam machine wat er voor kan zorgen dat ze liever een ps4 of xbox one kopen. Maar misschien heb ik het helemaal verkeerd, we komen er vanzelf wel achter of die dingen een beetje goed verkopen :P. Ben het wel met je eens dat je beter zelf een pc kan samenstellen, de prijzen zijn een beetje aan de hoge kant als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt

  11.   
   swklijn1's avatar

   Zo lang 😥

  12.   
   DutchGamer-W-'s avatar

   ”swklijn1″ schreef, "Zo lang 😥 "

   En zo duur! 😥 😥

  13.   
   DeAdSeYe's avatar

   Er is geen verschil tussen een Steambox en een desktop computer dan alleen de vorm van het apparaat. Huh? Is het geen console? Nee, dus ik snap al die vergelijkingen niet?

   Volgens mij weten de meeste mensen niet dat Steambox een dood normale computer is. Je kunt ook makkelijk een Steambox zelf maken, je koopt gaming hardware (of desktop uit elkaar halen), bouw vervolgens die hardware in een HTPC behuizing, koopt een Steam controller, installeer SteamOS en sluit je PC aan op een TV.

   Nog makkelijker? Heb je al een dikke desktop staan, koop een goede en langere HDMI kabel, sluit je TV aan op je desktop, koop een Steam controller en installeer SteamOS naast Windows (dual boot) en je hebt nog altijd precies hetzelfde als een Steambox.

   SteamOS is op dit moment ook nog altijd niet interessant, te weinig games ondersteunen SteamOS en het is gewoon Big Game Picture mode in Linux (Debian).

   Wie dit heeft bedacht, heeft gewoon verstand van zaken en marketing. Gewoon bestaande producten onder een andere naam (SteamBox) verkopen en ze hebben vele potentiële klanten over de streep getrokken die thuis al vaak een desktop computer hebben staan waarop ze gamen.

   In de toekomst zullen er ook webshops en winkels komen waar je zelf een Steambox kunt samen stellen. Alhoewel ik daar juist aan zit te denken om voor mensen in Nederland een custom Steambox samen te stellen en te verkopen.

   Is dit illegaal? Natuurlijk niet, anders mocht je ook geen eigen desktop computers maken. En als je het niet onder de naam SteamBox mag verkopen, noem je het toch gewoon anders? Het blijft nog altijd gewoon hetzelfde! 😀
   Dual boot kan ik ook nog voor mensen maken, kunnen ze onder het opstarten switchen tussen SteamOS (Linux) of Windows.

   Kan je dan nog altijd met controller en met je luie reet op de bank gamen? Jazeker! 🙂

  14.   
   bjorntukkertje's avatar

   Ik denk niet dat het een sc6 wordt, te duur en te weinig redenen om een steam machine te kopen inplaats van bijvoorbeeld een ps4 of xboxone

  15.   
   _BeefCake99_'s avatar

   ik koop ze allemaal, want wie praat er over geld.

  16.   
   Sjouke Hoogland's avatar

   zou die controller fijn gamen?

  17.   
   Bram_M99's avatar

   Vraag me echt af hoe hij precies werkt, heb de controller gezien en die lijkt me nou niet echt lekker spelen…

  18.   
   p3n0z4h13's avatar

   Je eigen pc samenstellen is nog altijd het beste in mijn opinie, heb een high end te staan voor 3000 euro, waar ik mijn muziek mee produceer, video edit, game, en noem het maar op. 🙂