Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Tom en Peter’s Hot Koffie Show: Geen nieuwe game genres meer?!

Een nieuw game genre zal er niet snel meer komen

Die innovatieve Russische ballet simulator waar je met behulp van snelle toetsencombinaties de vrouw van Hitler mag versieren ten tijde van de Franse Revolutie zal niet snel worden uitgebracht. Uitgevers kiezen voor veilig, gamers willen herkauwde stront, en Tom en Peter praten erover.

  1.   
    Ryan2000's avatar

    Was weer een toffe hot koffie show!! Geen dank voor het kaartje hoor 😀

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat er nog wel nieuwe genre worden uitgevonden door ouwe genre te mixen krijg je weer een nieuwe.
    En de nieuwe genre die laatst jaren voor mij is onstaan zijn de film games zoals heavy rain.

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Het gaat denk ik wel steeds lastiger worden om een heel nieuw en origineel genre te bedenken zonder bestaande genres door elkaar te gooien maar het lijkt me niet onmogelijk. Alleen denk ik wel dat het dan van de indies moet komen omdat de grote ontwikkelaars en uitgevers te veel geld te verliezen hebben als ze met iets nieuws komen maar te veel mensen er niks aan vinden

  4.   
    GENERAL_DS's avatar

    Stelling: Winegums zijn het beste voedsel om te eten tijdens het praten op teamspeak/voicechat.

  5.   
    dav1d's avatar

    Games zijn soms te uitgebreid door saaie toevoegingen (voorbeeldje assassins creed, waar je alle vlaggen en alle veren en alle weet ik veel wat moest verzamelen)

    Toevoeging: En daardoor moeilijk uit te spelen. Vroeger speelde ik games helemaal uit. Maar welke gek gaat nou alle duiven in GTA neerschieten om die archievement nog te unlocken?

  6.   
    Flapjack's avatar

    waar peter een beetje opdoelde was denk eerder de survival builders, kijk naar rust en deep blue en bovendien minecraft. minecraft is een genre op zich zelf.. het aantal mods en modussen die er voor uit is ongekend groot. notch (laat hem het niet horen) heeft ontzettend dom gedaan omdit pareltje uit handen te doen. buiten dit een nieuwe genre… makkelijk.

    een nieuwe generatie gamedynastie breekt door. die we nu nog de indies noemen. de revolutie is nabij. de onderdrukking van de grote gulzige elitaire ontwikkelaars houdt ergens een keer op.

  7.   
    MikeGevers's avatar

    Heerlijke editing weer! 😀

    Inhoudelijk: ik vind het af en toe een beetje vaag hoe het begrip genre wordt gedefinieerd. Adventure is een genre, maar puzzle ook, hoewel ‘adventure’ meer lijkt te gaan over het verhaal, en ‘puzzle’ eerder duidt op de soort activiteit die je in de game onderneemt.

  8.   
    UncreatedKoen's avatar

    Inhoudelijk: Idd wat Peter zegt. dit soort genres gaan er komen maar die was er al een beetje genaamd Project Spark. Daar kon je je eigen wereld bouwen en wat voor game enz maar inderdaad dat gaat groter worden. Daarnaast vind ik wel dat er nog wel meer genres zijn. Destiny heeft er namelijk 3 aan elkaar gekoppeld (RPG, Shooter en Open Wereld) het is niet echt een nieuw genre maar het deed wel iets nieuws.

    Stelling: Marketingplannen waar slechte games aan hangen zijn slecht voor de industrie.

  9.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    haah leuke editing vooral die goat

  10.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    dav1d schreef, "Games zijn soms te uitgebreid door saaie toevoegingen (voorbeeldje assassins creed, waar je alle vlaggen en alle veren en alle weet ik veel wat moest verzamelen)
    Toevoeging: En daardoor moeilijk uit te spelen. Vroeger speelde ik games helemaal uit. Maar welke gek gaat nou alle duiven in GTA neerschieten om die archievement nog te unlocken?"

    Ben ik het mee eens, AC revelations had zoveel dingen om te doen om maar dingen te doen te hebben, hierdoor wordt het spel te onoverzichtelijk.
    Die duiven wil ik allemaal kapot hebben want ik moet en zal die trophy krijgen! trophyhunter, leaderboards, je kent t wel 😉

  11.   
    3333/3333's avatar

    Stelling:
    De enige reden om tegenwoordig een console boven een pc te verkiezen zijn de exclusieve games.

    *Onderbouwing* Er zijn genoeg mini pc behuizingen waarmee een pc even groot is als een console en zo naast je tv past. Met Steam Big Picture hoef je nooit meer een desktop te zien en de 360 controller integratie werkt op de pc ook vlekkeloos. Daarnaast zijn pc games goedkoper en hebben consoles tegenwoordig ook de ellende van installaties en grote updates, waarmee dat oorspronkelijke voordeel is verdwenen.

  12.   
    Tom 2.0's avatar

    ”swklijn1″ schreef, "Ten 1e: R.I.P HEADPHONES USERS :cry:"

    Twee weken terug zat er nog een opgeblazen versie van Titanic in, en toen zei je het niet 😛

  13.   
    dav1d's avatar

    Erik Rommel schreef, "Stelling:
    De enige reden om tegenwoordig een console boven een pc te verkiezen zijn de exclusieve games.
    *Onderbouwing* Er zijn genoeg mini pc behuizingen waarmee een pc even groot is als een console en zo naast je tv past. Met Steam Big Picture hoef je nooit meer een desktop te zien en de 360 controller integratie werkt op de pc ook vlekkeloos. Daarnaast zijn pc games goedkoper en hebben consoles tegenwoordig ook de ellende van installaties en grote updates, waarmee dat oorspronkelijke voordeel is verdwenen. "

    Je stelling gaat sowieso al niet op omdat ik al een andere reden heb om een console boven PC te verkiezen. Ik heb een megamonster van een PC, en toch gebruik ik hem alleen voor werk. Waarom? Meerdere redenen:

    1) een controller geeft een veel fijnere belevenis dan een muis en toetsenbord.

    2) Je kunt teveel tweaken op een PC, waardoor de originele ervaring er soms aan gaat (niet als je niet mod natuurlijk, en natuurlijk is het een keuze, maar ik vind mods bijna per definitie lelijk (uitzonderingen daargelaten)

    3) Ik wil een dedicated machine om games op te draaien. (Zou mijn inziens ook een PC kunnen zijn, maar dan vind ik het weer zonde dat er allerlei extra software op draait tegelijkertijd. Bij een console is dit veel meer gestreamlined. (Ja PC’s zijn zonder dit streamlinen nog altijd sneller, maar het gaat mij meer om het principe: één machine, één doel.

    4) PC gamen kun je niet op de bank ( En nu zal de eerste beste autist roepen dat dat wel kan, maar die zou dan niet begrijpen dat de ervaring weer heel anders is wanneer je een controller in je handen hebt, of een toetsenboard en muis op schoot.

  14.   
    Tom's avatar

    Oprecht goede stelling, Erik! Denk dat die punten echt relevant zijn om even te behandelen, zou ook nog aardig wat discussie vanuit kunnen opwaaien. Enerzijds begrijp ik je gedachtegang, maar ik ben niet het op alle fronten met die stelling eens. Lijkt me leuk om binnenkort te behandelen! 😉