Elite: Dangerous komt deze zomer naar de Xbox One

Tijdens de GDC 2015 onthulde Microsoft een nieuwe game voor de Xbox One. Helemaal nieuw is de game niet, maar het zal allicht veel mensen bekoren dat we deze zomer Elite: Dangerous mogen verwelkomen op de Xbox One.

Volgens ontwikkelaar Frontier hoeven liefhebbers niet te vrezen dat de ervaring op de console anders wordt dan die op de pc. Het ontwikkelteam zorgt ervoor dat beide versies identiek zijn en dat de pc-versie niet zal lijden onder de ontwikkeling van de Xbox One-versie:

Elite: Dangerous on Xbox One will be the complete and authentic Elite: Dangerous experience. It will not be “dumbed down”. We’ll be working with an all-new audience, but that doesn’t mean a change in direction for the game, and nor does it mean slowing development on the PC version.
Daarnaast maakte Frontier bekend dat er gegevens worden uitgewisseld tussen de versies voor de pc, Mac en Xbox One. De ontwikkelingen in de ruimte blijven dus niet beperkt tot je eigen platform.

Elite: Dangerous verschijnt deze zomer voor de Xbox One.

  1.   
    Hielke's avatar

    Woooh Elite! Ze willen het misschien niet minder lastig maken, maar dat gaat wel complicaties opleveren met de besturing denk ik. Een controller heeft gewoon niet echt genoeg knoppen hiervoor.

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ben heel benieuwd hoe ze de besturing goed gaan laten werken op een xbox controller. Elite: Dangerous is niet bepaald een simpel spel en zoals al werd gezegd een controller heeft hier eigenlijk niet genoeg knoppen voor