Alien: Isolation was ooit een third-person game

Alien: Isolation is toch wel één van de meest enge games in jaren. Het ontwikkelproces was echter alles behalve eenvoudig. Voordat de game de uiteindelijke vorm bereikte van een first-person survivalgame, had ontwikkelaar The Creative Assembly zelfs een third-person-aanpak in gedachten.

Tijdens de GDC 2015 gaf de ontwikkelaar een presentatie, waaruit duidelijk naar voren kwam dat games ingrijpend kunnen veranderen tijdens het ontwikkelproces. Volgens de mensen van Destructoid, die opnames hebben gemaakt van de presentatie, mikte The Creative Assembly eerst op iets in de stijl van Resident Evil 4, Dead Space, Clock Tower en Silent Hill 2. Third-person horrorgames dus. Het verschil tussen third-person en first-person was echter schokkend. Volgens het ontwikkelteam zag third-person eruit als een Alien-game, terwijl first-person echt aanvoelde als Alien (de film).

Bekijk hieronder de beelden van Alien: Isolation in third-person. Lijkt dit een toffe uitbreiding om de game ooit nog eens zo te spelen? Of heeft de ontwikkelaar de juiste keuze gemaakt door voor first-person te gaan? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  assassinkarsten's avatar

  hoe zou dat eruit zien dan? kdenk dat ze n goede beslissing hebben gemaakt om hem in first person te maken

 2.   
  ChielB's avatar

  In de video kan je zien hoe de game oogt als third-person. Dan lijkt het inderdaad meer Resident Evil en Dead Space-achtig. Maar op zich wel tof, dus als het nog een keer als DLC komt ga ik het zeker proberen. 8)

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  First person lijkt me wel de betere keuze. Je hebt dan toch meer het gevoel dat je in het spel zit wat het toch net een wat intensere ervaring maakt. Waarschijnlijk hadden veel mensen het anders ook als een dead space kloon gezien, wat ook wel jammer was geweest

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  First person games zijn vele malen spannender en enger als third person. Waarom? In third person kan je makkelijk over muurtjes heen kijken, om hoeken, over kisten zonder je bloot te stellen zoals je kunt zien in de video.

  Bij first person is dit niet het geval, dan moet je ook echt snel spieken en je zelf blootstellen voordat je iets kunt zien. Dit zorgt voor veel meer spanning!

 5.   
  Bram_M99's avatar

  Goed dat ze dat niet hebben gedaan in de uiteindelijke versie hebben gedaan, niet dat het heel slecht zou worden maar ik zelf vind First Person echt veel beter en enger.