Klachten van spelers zorgden voor einde van Destiny’s loot cave

Vroegâh. Toen je voor een loempia nog naar Vietnam moest, toen de guldens van hout waren en toen Rolf Wouters nog wekelijks op tv schitterde met meneer Sjon. En toen Destiny nog over een lucratieve loot cave beschikte in de Cosmodrome. Deze grot, met vrijwel oneindige hordes vijanden erin, leverde heel wat Guardians de nodige beloningen op. Helaas voor velen besloot ontwikkelaar Bungie om het spel te updaten en een einde te maken aan de loot cave.

Het was echter niet Bungie zelf die met het idee kwam om dit te doen. Tijdens een presentatie op de GDC 2015 maakte Bungie bekend dat het einde van de loot cave juist kwam doordat heel veel spelers erover geklaagd hadden. Sommige Guardians vonden het namelijk een vorm van cheaten. Daarop besloot Bungie een patch uit te brengen die de grot weer een stuk saaier maakte en het oneindige spawnen van vijanden stopte.

Van de ontwikkelaar zelf had het allemaal niet zo snel gehoeven, want wat veel spelers al dachten blijkt te kloppen: het benutten van de loot cave resulteerde in minder en lagere kwaliteit drops dan dat je zou kunnen krijgen door gewoon de game te spelen.

Inmiddels zijn er al vele nieuwe glitches ontdekt, en in veel gevallen ook weer verholpen door Bungie, maar of je echt zoveel opschiet met het zo’n glitch? Het antwoord moge duidelijk zijn.

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    t is niet egt eerlijk tegenover de ‘eerlijke spelers’ maar k mis mijn uurtje loten to h wel bij de loot cave

  2.   
    gatemaster64's avatar

    het verhaal van de loot cave is nu wel een beetje een legende geworden he!

    zit zelfs een easter egg in dying light over de destiny loot cave! 😆

  3.   
    Thijs.'s avatar

    iedereen kan het doen, dus beetje faggotisch als je er over ga janken….

  4.   
    Jeroenvk94's avatar

    Je had er niks aan. Legendary engrams werden uncommon wapens of shards…

  5.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Zoo krijgt de game wel een groote schaduwkant 🙁

  6.   
    huntedjohan's avatar

    Thijs. schreef, "iedereen kan het doen, dus beetje faggotisch als je er over ga janken…."

    dat is toch met elke glitch in elk spel zo, dat iedereen het zou kunnen doen? glitch misbruiken in een game is nog altijd een vorm van cheaten, en niet iedereen vind het leuk om te cheaten ingame, maar vechten liever gewoon voor de items. Ken mensen die de loot cave nu gewoon zoveel mogelijk doen omdat het zo simpel is om via glitch even snel te doorlopen is en grinden naar items. imo is het spel dan toch aardig fucked up als er op die manier gespeeld word.