In de Spotlight: Hugh Jackman


In de spotlight is een wekelijks item waarbij we drie films van een bepaald acteur/actrice of regisseur/regisseuse centraal zetten. In het item laten we weten waarom jij die drie films moet kijken. Dit zal wekelijks op de dinsdag gebeuren. Heb jij nou een suggestie voor een acteur/actrice of regisseur/regisseuse laat die dan achter in de reacties.

Komende donderdag verschijnt de film Chappie in de bioscoop, waarin de Australische acteur Hugh Jackman een belangrijke rol speelt. Hoog tijd dus om deze getalenteerde acteur, die ook nog eens prachtig kan zingen, in de spotlight te zetten. De man, die al vijf keer als één van de 50 mooiste mensen in de wereld is verkozen door People magazine, is bij het grote publiek bekend geworden van zijn rol als Wolverine in de X-Men films. Zijn karakter kreeg ook twee eigen films, X-Men Origins: Wolverine (2009) en The Wolverine (2013). Daarnaast hebben we zijn zangkunsten kunnen bewonderen in de verfilming van de succesvolle Broadway musical Les Misérables uit 2012, waarin hij de rol van Jean Valjean vertolkte.

We kunnen deze veelzijdige acteur naast Chappie dit jaar tevens nog gaan bewonderen in de avonturenfilm Pan, waarin Jackman de rol van de slechte kapitein Blackbeard vertolkt. Hieronder een selectie van drie films die niet iedereen direct zal herkennen, maar die zeker de moeite waard zijn om eens te gaan bekijken.

The Prestige
The Prestige is een film van regisseur Christopher Nolan, de man achter films als Memento, The Dark Knight, Inception en het recentere Interstellar. Hij weet met The Prestige weer een heerlijke duistere en mysterieuze thriller neer te zetten. Hugh Jackman speelt de rol van Robert Angier, die samen met Alfred Borden (Christian Bale) eind 19e eeuw assistent is bij een goochelaar. Angier is tevreden met zijn positie en is gelukkig getrouwd met hun mooie assistente Julia, maar Borden wil meer. Wanneer Julia sterft tijdens een ongeluk op het podium stort de wereld van Angier in en houdt hij Borden persoonlijk verantwoordelijk voor de dood van zijn grote liefde. Vanaf dat moment barst de strijd los en gaan ze tot het uiterste om elkaars trucs te stelen, maar vooral te saboteren. Vooral Angier is geobsedeerd om het zijn rivaal zo moeilijk mogelijk te maken. Beide illusionisten gooien uiteindelijk alles in de strijd en zijn bereid alles wat ze hebben en zijn op het spel te zetten en op te offeren.

De twee acteurs zijn in deze film goed aan elkaar gewaagd. Ook de chemie met de andere acteurs, waaronder Michael Caine en Scarlett Johansson zijn geweldig. Jackman zet in deze film wederom een geweldige en overtuigende rol neer. De film is een echte aanrader als je houdt van de duistere wereld van Christopher Nolan, maar ook als je een liefhebber bent van mysterieuze thrillers. The Prestige is een intrigerende film met een topcast en daarom de moeite waard om te gaan kijken.


Real Steel
Real Steel is een film uit 2011, die heeft kunnen meeliften op de hype die rondom de Transformers-films is ontstaan. De film speelt zich af in de nabije toekomst en volgt bokser Charlie, die gespeeld wordt door Jackman. Boksen wordt inmiddels gedaan door robots en hij probeert zijn hoofd dan ook financieel boven water te houden door aan wedstrijden mee te doen met zijn eigen vechtrobot. Hij moet in de wereld van het robot boksen echter genoegen nemen met vernederende optredens en underground gevechten, omdat zijn robot niet sterk genoeg is om mee te doen met de grote jongens. Als hij tijdens een gevecht zijn robot verliest, komt hij dan ook in flinke financiële problemen terecht.

Wanneer zijn zoon Max, uit een relatie van lang geleden die hij nooit heeft leren kennen, uit het niets opduikt lijkt er zich een gepaste oplossing aan te dienen. De moeder van Max is overleden en Charlie wordt daarom opgeroepen voor de zitting, waar moet worden bepaald wie de voogdij over de jongen krijgt. Als Charlie de mogelijkheid krijgt om de voogdij voor een flink bedrag aan de rijke oom en tante van de jongen over te laten is zijn beslissing al snel genomen. Max zal de zomer bij Charlie doorbrengen, maar daarna worden overgedragen aan de andere familieleden. Charlie neemt zijn zoon mee naar gevechten, nadat hij een nieuwe robot heeft gekocht van het geld wat hij van de oom van Max heeft gekregen. Wanneer Max per toeval een eigen vechtrobot vindt veranderd hun leven drastisch.

Het verhaal is niet heel diepgaand en vrij voorspel, maar dat is niet erg. De boksende robots zien er realistisch en soms imponerend uit. De acteerprestaties van Jackman, de prachtig gemaakte robots en de gevechten en de emoties, die we bij Transformers nog wel eens miste, zorgen ervoor dat de film zeker de moeite waard is om te gaan kijken.


Prisoners
In Prisoners, een film uit 2013, speelt Jackman echtgenoot en vader Keller Dover. Wanneer op de avond van Thanksgiving zijn dochtertje samen met de dochter van vrienden van hem verdwijnt, slaat de paniek toe. Het enige aanknopingspunt is een camper die in de straat gezien is ten tijde van de verdwijning. Al snel wordt de eigenaar van de wagen opgepakt, maar door gebrek aan bewijs wordt hij al snel vrijgelaten. Keller vertrouwt de zaak echter niet en besluit het heft in eigen handen te nemen en ontvoert de vrijgelaten verdachte. Hij wil er alles aan doen om de locatie van de vermiste meisjes te achterhalen en gaat heel ver om deze informatie te verkrijgen.

Het onderzoek naar de vermissing wordt ondertussen geleidt door rechercheur Loki, een rol van Jake Gyllenhaal, die vrij zeker is van zijn zaak. Dit aangezien zijn loopbaan vooral bestaat uit een reeks succesvol oploste zaken. De aanwijzingen in deze zaak zetten hem echter op het verkeerde spoor, wat regelmatig leidt tot frustraties. De naam van de film is goed gekozen, aangezien iedereen in de film, zowel de hoofd als de bij karakters, op een of andere manier gevangenen is, of het nu letterlijk of figuurlijk is.

Prisoners is een indrukwekkende, spannende en verrassende film met twee geweldige acteurs in de hoofdrol. Daarnaast is de film prachtig geschoten, ademt hij sfeer en zet hij je tevens aan het denken. Een echte aanrader!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren