Tom en Peter’s Hot Koffie Show: Handheld VS mobile gaming

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stellingen van deze week:

Handheld games consoles worden verslagen door games op smartphones/tablets.


Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    ik heb een ps vita gekocht voor 150 euro met 5 games erbij

    stelling : DLC is te duur

  2.   
    AtomicDogg's avatar

    Waarom scheiden jullie je eigen community steeds door bij zowat elke aflevering te zeggen dat mensen op YouTube te weinig commenten en dan vervolgens te zeggen “mensen op Gamersnet zijn fantastisch”. Het is toch één Gamersnet community? En dan ook nog “foei YouTubers” zeggen, ik snap niet helemaal waarom jullie dit onderscheid telkens maken.

  3.   
    Leukste's avatar

    AtomicDogg schreef, "Waarom scheiden jullie je eigen community steeds door bij zowat elke aflevering te zeggen dat mensen op YouTube te weinig commenten en dan vervolgens te zeggen “mensen op Gamersnet zijn fantastisch”. Het is toch één Gamersnet community? En dan ook nog “foei YouTubers” zeggen, ik snap niet helemaal waarom jullie dit onderscheid telkens maken. "

    Omdat de community die via Youtube de Hot Koffie Show volgt over het algemeen een stuk jonger is. Dit is denk ik meer bedoelt om ze te “pochen” om wat meer reacties los te krijgen. Ik denk niet dat hier wordt getracht om de community in tweeën te delen. Wel is het zo dat de Gamersnet website voor die van Youtube of Twitter komt. Omdat ze wel graag de mensen hier de nieuwsberichten en video’s zien volgen. Echter is er ook de mogelijkheid om ze via Twitter, Facebook, Youtube, ect. te volgen waar mensen ook dankbaar gebruik van maken.

    @Topic: Tja een Vita is gelukkig iets goedkoper dan jullie dachten. Een dure variant vind je al voor zo’n €200,- of minder. Mobile gaming is erg in opmars maar ik zie micro-transactie dit nog wel eens maken of breken.
    De PS Vita is een prima Handheld. Maar als verlengstuk van mijn PS4 wil ik er niet zoveel voor betalen. Met de andere handhelds ben ik best enthousiast. De DS Lite was een prima opstap naar de DS reeks voor mij. En ook de 3DS XL doet het prima bij mij. Ik zal de “New 3DS (XL)” niet gaan halen, omdat deze niet zo’n grote sprong vooruit is vind ik. En verder is een handheld afhankelijk van zijn games. En of je deze met een familielid of vriend dagelijks kunt spelen. Dat maakt het spelen van games als pokémon zo veel leuker.

    Verder zijn de video edits door Tom2.0 weer leuk gedaan. Misschien moet Tom volgende keer meteen een envelop te voorschijn trekken en beginnen. Dan heeft Peter in alle haast vast geen reactie klaar. 😉

  4.   
    Datastream1974's avatar

    Weer een leuke aflevering van de Hot Koffie Show, ga zo door 😀

    Ik heb zelf ook een PSVita en 3DS maar die neem ik niet al te gouw ergens mee naar toe en mijn telefoon heb ik altijd bij me. Dus pak je die sneller voor spelletjes.

    Stelling: Games zouden goedkoper mogen zijn als ze ook veel DLC uit brengen. (of zouden dan de games meer in episodes uitgebracht worden zoals The Walking Dead of als Resident Evil Revelations 2)

    Ps. Leuk t-shirt Tom 🙂 .

  5.   
    Noice!'s avatar

    Ik weet dat het nooit gebeurt, vooral omdat het in het verleden niet werkte, maar wat zou ik graag een PhoneStation of Nintenphone zien! De techniek is er nu naar dat het kan, maar games op tablets en smartphones worden vnl teruggehouden door 2 dingen: controls en full fledged triple A games. Een mooi compacte smartphone met 2 thumbsticks die met een simpele druk uit de telefoon kunnen komen en games van Nintendo of een Sony kunnen afspelen zou geweldig zijn. Naast dat je je CandyCrushes en indies ook kan aanbieden, moet er ruimte zijn om cartridges af te spelen én moet apart PSN of de e-shop beschikbaar zijn. Een dergelijke smartphone die ook dienst doet als handheld is technisch meer dan mogelijk, alleen zal er ten aanzien van de accuduur wat moeten gebeuren. Het meeleveren van een makkelijk te vervangen batterij (klik) zou al een oplossing kunnen zijn; Ik neem lieber een batterij in m’n portefeuille mee dan zowel een Vita áls een iPhone. En als we dan toch bezig zijn, graag zie ik dan ook volledige integratie met m’n homeconsole, zodat ik thuis verder kan waarmee ik in de trein begon, om vervolgens in bedje nog even snel op m’n foon wat monsters te doden.
    Het zal altijd een droom blijven, maar wel een mooie! Overigens sta ik ook versteld hoe hard gamers de Vita hebben laten vallen: als je de ideale handheld mag omschrijven kom je serieus op de Vita uit en het ding is nog geen maand uit en iedereen loopt te janken over wat er mis mee is. Er is helemaal niets mis mee gvd! Jullie zijn gewoon nie lekker! En geen games? Geen games?? Dan moet je gvd zo’n ding kopen zodat het zin heeft ervoor te ontwikkelen. Dit is inderdaad precies waarom je nooit moet luisteren maar gamers; ze zeuren, tekenen petities en roepen om t hardst… Maar als puntje bij paaltje komt blijft de portemonnee in de broekzak…. Stumperds 😛

  6.   
    mattioza's avatar

    Die stelling komt me wel erg bekend voor, het is ongeveer dezelfde stelling van enkele weken/maanden terug…
    http://www.gamersnet.nl/nieuws/201409/tom_peters_hot_koffie_show_handhelds_kunnen_beter/

    Stelling: Weg met verplichte co-op in typische singleplayer games

  7.   
    WesterW's avatar

    Stelling: games zijn een minder volwassen medium dan films

  8.   
    UncreatedKoen's avatar

    Ik ben het wel eens met wat jullie beide zeggen. De PS Vita was het apparaat wat iedereen wilde. Next gen gamen op een handheld. Komt dat ding er eindelijk voor de Sony fanboys (ik vond het zelf wel leuk apparaat maar had niet zoveel met sony) en vervolgens koopt niemand dat ding omdat het aanbod aan games vrij weinig was. Dan kan ik nu een soort vraag optossen.

    Waarom kopen jullie wel een Playstation 4 of Xbox One en geen PS Vita op dag van release terwijl aanbod van games toen ook niks was?!

    Nintendo zit gewoon goed op de rails op het moment. Misschien niet qua financieel plaatje maar qua wat ze doen doen ze het perfect. Handheld games. Af en toe goede titel op de Wii U. Niks op aan te merken.

    Ik gooi weer dezelfde stelling als die ik vorige week achter liet hieronder. Weet op het moment even geen betere.

    Stelling: Marketing plan met een game eraan is niet goed voor de game industrie.

    (voorbeeld toch weer Assassin’s Creed Unity al vond ik de game erg tof! Veel plezier aan gehad) maar bij AC Unity kreeg ik echt het idee door Ubisoft: Is dit een game met een PR plan of is dit een PR plan met een game eraan. Want de reclames vlogen je rond de oren enz en de game was niet eens klaar eigenlijk kort door de bocht gezegd.

  9.   
    dav1d's avatar

    Stelling: Filmgames worden goed zodra ze de film loslaten.

  10.   
    Noice!'s avatar

    Stelling: reviewscores zijn niet meer van deze tijd.