Universiteit onderzoekt realisme van Leap of Faith in Assassin’s Creed

Ga er maar eens goed voor zitten. Goedkoop blikje energiedrank en een boterhammetje met Helaes pindakaas en Fred & Ed chocopasta erbij. Het is weer tijd voor een vermakelijk stukje, wetenschappelijk, onderzoek.

Studenten natuurkunde aan de Universiteit van Leicester hebben namelijk de Leap of Faith uit Assassin’s Creed onderzocht. Tijdens de Leap of Faith spring je van grote hoogte naar beneden, om vervolgens in een hooiberg te belanden. En wat blijkt? Da’s dus gewoon even ontzettend dodelijk en totaal niet realistisch! Meen je dat nou!?

Volgens de onderzoekers kan je deze truc maar beter niet in het dagelijks leven uitvoeren, want je hebt een bizar grote berg hooi nodig om je val te breken, in plaats van alle botten in je lijf. Daarbij val je in Assassin’s Creed vrijwel altijd in een berg hooi van dezelfde grootte, of je nu een stukje van 20 meter aflegt of honderden meters:

While loose straw does undoubtedly provide cushioning from falls, the amount of straw used to cushion a character’s fall is always the same, no matter the height of the jump. Common sense dictates that the amount of cushioning, in this case, the height of a pile of straw, should be related to the height of the fall being cushioned. This is due to the increased kinetic energy of the jumper, which needs to be dispersed slowly.
In de eerste Assassin’s Creed kan je bijvoorbeeld een enorme sprong maken van de kathedraal in Acre. De 1,5 meter hoge hooiberg laat je daarna weer vrolijk verder lopen, maar dat moeten we maar met een strooiwagen zout nemen.

De berg hooi van 1,5 meter zou hooguit genoeg zijn om een val van 12 of 13 meter op te vangen, aldus de onderzoekers. In de categorie: don’t try this at home.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  He, ik was net van plan om een sierlijke duik uit mijn raam te maken…..

 2.   
  Regge's avatar

  12 of 13 meter springen is nog aardig hoog 馃槢

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Conclusie: voor een Leap of Faith moet je wel heel erg goedgelovig zijn 馃槢

 4.   
  Leukste's avatar

  GamerJaime schreef, "He, ik was net van plan om een sierlijke duik uit mijn raam te maken….. "

  Dat is wel 茅茅n van de manieren om statistisch vast te stellen of het werkelijk mogelijk is. Al zou ik wel eerst een testdummy gebruiken. Al was je zeker de laatste zin vergeten te lezen?

  In de categorie: don’t try this at home.

  馃槼

 5.   
  GamerJaime's avatar

  Leukste schreef, "

  ”GamerJaime” schreef, "He, ik was net van plan om een sierlijke duik uit mijn raam te maken….. "

  Dat is wel 茅茅n van de manieren om statistisch vast te stellen of het werkelijk mogelijk is. Al zou ik wel eerst een testdummy gebruiken. Al was je zeker de laatste zin vergeten te lezen?

  .."

  馃槼

  Haha daarom zeg ik, ik was net van plan om het te doen voordat ik dit artikel las. Jammer dat Jackass niet meer bestaat trouwens. Zou wel een leuk experiment zijn voor die gasten.

 6.   
  Moodey's avatar

  Dit was echt een jaar geleden ookal onderzocht en berekend? en ligt ook totaal niet voor de hand…

 7.   
  HWSHHZ's avatar

  Is hier serieus een onderzoek voor nodig??

 8.   
  Permeabletech's avatar

  Is inderdaad vorig jaar al onderzocht door Game Theory.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Altijd handig om zoiets te onderzoeken voordat een fanatiekeling perongeluk zelfmoord pleegt

 10.   
  swklijn1's avatar

  Ach, zolang je maar denkt :: ”I believe I can fly…..” 馃槅

 11.   
  Goldcobra's avatar

  Dat kan ik zonder universitaire opleiding ook nog wel bedenken.

 12.   
  RikZonderC's avatar

  Wauw, levensverrijkend…