Ontwikkelaar Sony Santa Monica haalt uit naar negatieve reviews The Order: 1886

Wij werden best enthousiast van The Order: 1886, zoals je kunt lezen in onze review van deze PlayStation 4-exclusive. Toch was niet iedereen even positief. De game heeft zeer gemengde recensies ontvangen en scoort op Metacritic een bescheiden 6,5.

Een medewerker van Sony Santa Monica, mede-ontwikkelaar van The Order: 1886, stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken. Via Twitter haalde Dean Rymer, senior combat designer, fel uit naar de media. De pers zou te haatdragend zijn en volgens Rymer verdient The Order zeker meer dan een 6 (of lager).


Bovenstaande tweets zijn inmiddels verwijderd, maar het is duidelijk dat het ontwikkelteam baalt van de reacties op The Order: 1886. Het zijn overigens vrij controversiële uitspraken, aangezien Rymer wel heel direct een link legt tussen positieve reviews en het inkopen van advertenties. Iets waar zijn werkgever allicht niet vrolijk van wordt.

Krijgt de game terecht kritieken of is The Order: 1886 inderdaad beter dan sommigen suggereren? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  OnOwned's avatar

  er waren ook heel veel reviews die op de bashtrain sprongen en ongenuanceerd onvoldoendes uitdeelde. ik heb zelfs een aantal vieren en zelfs een 2 gezien wat natuurlijk belachelijk Is. het spel Is niet wat iedereen verwachtte (of hoopte) te zijn, maar het Is zeker geen onvoldoende.

 2.   
  gatemaster64's avatar

  gelijk ontslaan die gast.
  als je jezelf niet professioneel kan opstellen, en gewoon boos in het rondt begint te schreeuwen, dan kan je beter stoppen met games maken.

  reviews zijn gewoon meningen, en als je er niet tegen kan om anderen hun mening te horen dan kan je beter er gewoon niet naar kijken.

 3.   
  Daan's avatar

  Heb zelf persoonlijk enorm genoten van de game.

  Meer zeg ik er niet over. 😛

 4.   
  Tom 2.0's avatar

  Je kan je voorstellen dat je na vijf jaar hard werken hoopt op een betere reactie van de buitenwereld. Echter ben ik het wel met de kritiek eens. De game ziet er prachtig uit, maar mist gewoon een boeiende gameplay! Echt zonde, want het hele steampunk idee is echt heel cool.

 5.   
  stinkiwinkie's avatar

  1) Graphics normaal goed.

  2) puur lineair,zeer weinig vrijheid

  3)te veel quick-events en zijn traag

  4) veel te veel cutscenes

  5) speelduur van 10 uur voor 50 euro? Waarbij daadwerkelijk nog minder is als men punt 4 meerekent

  6)niks vernieuwend, casual

  7) beoordeling 6.5=> zijn behoorlijk goed vanaf gekomen. Ik geef het een 5/10

 6.   
  BearsRidingTanks's avatar

  het is niet aan hem om daarover te oordelen, dat doen de reviewers en de consumenten wel

 7.   
  GamerJaime's avatar

  Ik vind dat zijn reactie ook nergens op slaat. Die kritiek die de game krijgt hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. Ze hebben iedereen om de tuin geleid en als je kijkt naar de Sony site en het genre waaronder zij de game laten vallen klopt dat niet met wat de game uiteindelijk is.

  De game is namelijk geen action game/third person shooter, het is geen game alla Gears of War, het is een game die volledig leunt op zijn verhaal. Het is een speelbare film als het ware. Ik snap dat ze de game niet zo hebben willen aanprijzen omdat de doelgroep voor zo’n soort game wellicht niet zo heel groot is en je meer mensen aanspreekt als je zegt dat het een third person shooter is. Maar dan moet je achteraf ook niet gaan zeiken als mensen kritiek hebben, en iets anders verwacht hadden.

  Ben ik het eens met de kritiek? Nee, ik heb me erg goed vermaakt met de game. Ik ben alleen teleurgesteld over het einde waar ik niet al te diep op zal ingaan vanwege spoilers. Maar ik wist wat ik zou krijgen, ik vind het verhaal goed, de sfeer fantastisch, de personages goed, grafisch is de game prachtig! En ik hoop onwijs op een vervolg. En ik vind dat mensen teveel zeiken over deze game, en over de speelduur etc. Want het is naar mijn mening geen slechte game. Je moet alleen wel weten wat je krijgt.

 8.   
  stinkiwinkie's avatar

  GamerJaime schreef, "Ik vind dat mensen teveel zeiken over deze game, en over de speelduur etc. Want het is naar mijn mening geen slechte game. Je moet alleen wel weten wat je krijgt. "

  1)Ik heb geen PS4

  2)Wanneer het in ontwikkeling was, zag men al dat het een filmachtige game ging zijn=> Ik wist dat ze de game sowieso niet uitgebreid gingen maken, gewoon teveel moeite.

  3) de prijs (duur)

  4) Veel consolegamers laten wel zeer makkelijk het geld rollen.Besteden zeer nauwelijks werk aan research. PC-gamers zijn naar die zin veel kritischer. Sommige consolegamers hebben gewoon een gat in hun handpalm.

  5) Deze mensen in punt 4 beginnen te klagen omdat ze voor de zoveelste keer geld hebben weggegooid naar een product dat ze anders hadden verwagt.

 9.   
  wesleyspeedcore's avatar

  gewoon een kut spel 😕

 10.   
  GamerJaime's avatar

  stinkiwinkie schreef, "

  ”GamerJaime” schreef, "Ik vind dat mensen teveel zeiken over deze game, en over de speelduur etc. Want het is naar mijn mening geen slechte game. Je moet alleen wel weten wat je krijgt. "

  1)Ik heb geen PS4
  2)Wanneer het in ontwikkeling was, zag men al dat het een filmachtige game ging zijn=> Ik wist dat ze de game sowieso niet uitgebreid gingen maken, gewoon teveel moeite.
  3) de prijs (duur)
  4) Veel consolegamers laten wel zeer makkelijk het geld rollen.Besteden zeer nauwelijks werk aan research. PC-gamers zijn naar die zin veel kritischer. Sommige consolegamers hebben gewoon een gat in hun handpalm.
  5) Deze mensen in punt 4 beginnen te klagen omdat ze voor de zoveelste keer geld hebben weggegooid naar een product dat ze anders hadden verwagt."

  1) Oke duidelijk.

  2) Niet mee eens. Ze hebben ontzettend lang, heel vaag gedaan over The Order 1886. En heel veel CGI trailers laten zien. Daarnaast leek het erop als Weerwolven en het neerknallen daarvan een groot deel van de game zou zijn wat ook niet waar is. Dat de game voor een groot deel zo bestaan uit cutscenes en je verder amper vrijheid krijgt hebben ze nooit duidelijk gemaakt. Dit is een game alla Heavy Rain, en dat kwam nergens echt duidelijk naar voren.

  3) Daar kan je niet over discussiëren. De een vind dat ze teveel geld voor deze game vragen vanwege de speelduur, de andere heeft geen probleem met een korte game en vind de ervaring belangrijker. Ik vind de game niet te kort, alleen had hij wel wat langer moeten zijn vanwege het eind. Er mist namelijk een eind. Dat stoort me onwijs aan deze game. Maar als ik kijk naar het plezier wat ik met de game gehad heb, heb ik er geen spijt van dat ik er 60 euro aan uitgegeven heb.

  4) Dat kan, daar kan ik niet over oordelen. Niet iedere gamer is hetzelfde.

  5) En dan kom ik weer terug op mijn eerdere punt. Dat heeft er dus mee te maken hoe de Ontwikkelaar de game aanprijst. Inderdaad de game krijgt erg veel kritiek van mensen die als ze wisten wat ze in huis haalden, de game waarschijnlijk niet gekocht hadden. Maar als je weet wat je krijgt, vind ik het persoonlijk een prima game. En die schuld ligt bij de Ontwikkelaar. Als ze helemaal eerlijk waren geweest, hadden ze die bak met kritiek ook niet over zich heen gekregen. En waren er veel minder teleurgestelde mensen geweest.

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  Begrijp best dat er onprofessionele en kinderachtige reviewers actief zijn, maar dit gedrag is ook niet erg professioneel te noemen.

  Daarom zullen die tweets ook verwijderen zijn en zich bedacht hebben.

 12.   
  Bram_M99's avatar

  Ik kan begrijpen dat er zoveel frustratie ontstaat als ze zo lang hebt gewerkt op deze game. Ik durf te wedden dat de helft van de negatieve reviews komt van gamers die het spel niet eens hebben gespeeld en heel negatief reageren als ze ergens horen dat de game een korte speelduur heeft.