Trolls verwijderen Destiny-personages van elfjarig jongetje tijdens Share Play-sessie

De nieuwe Share Play-functie op de PlayStation 4 staat jou toe om andere PSN-gebruikers de controle te geven over jouw game. Dat is ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld niet verder komt bij een bepaald stuk en je een zeer getalenteerde vriend hebt, maar dat Share Play ook door kwaadwillenden misbruikt kan worden, moest een elfjarig jongetje onlangs op de harde manier ontdekken.

“CuckocknightHD” liep in Destiny enkele medespelers tegen het lijf die hem vertelden over een glitch waarmee je vliegensvlug in level kan stijgen. CuckocknightHD had daar wel oren naar en toen de jongens hem vertelden dat ze de glitch wel voor hem wilden uitvoeren als hij ze toegang zou geven tot zijn account via Share Play, hoefde de jongen daar niet lang over na te denken.

Al snel bleek echter dat het hier ging om trolls die binnen mum van tijd de twee sterkste Guardians van CuckocknightHD (een level 26 Titan en een level 31 Warlock) verwijderden. Van het overgebleven personage verwijderden ze bijna alle sterke gear.

CuckocknightHD zag enkel hoe de jongens zijn wapens en uitrusting verwijderden en ontdekte later, toen de Share Play-sessie was afgelopen, pas dat zijn twee Guardians ook verdwenen waren. Zijn reactie, waarbij hij in snikken uitbarst, is werkelijk hartverscheurend.

  1.   
    Throbert's avatar

    best wel dom van die jongen hoor. En waarom mag een 11 jarig jongetje Destiny spelen. Blijkbaar toch te jong?

  2.   
    Ryan2000's avatar

    Best wel zielig!

  3.   
    Ryan2000's avatar

    Throbert schreef, "best wel dom van die jongen hoor. En waarom mag een 11 jarig jongetje Destiny spelen. Blijkbaar toch te jong?"

    er zijn wel duizenden kinderen onder de 18 jaar die gta 5 of call of duty spelen of spellen die voor 16/18 jaar of ouder zijn!

  4.   
    Jacco538's avatar

    Vetrouw nooit iemand die je online gevonden hebt. Hopelijk heeft hij er van geleerd. Maat dit is wel sneu

  5.   
    King of Heroes's avatar

    Sommige mensen toch he… 🙁

  6.   
    yannick_TXL's avatar

    Ik speel al 18 sinds mijn 5/6de jaar 🙂 Onderander 007, GTA San andread en true crime bij mijn oppas destijds 🙂

  7.   
    Thijs.'s avatar

    had het een tijdje geleden al gelezen. rekt m8

  8.   
    mattioza's avatar

    Ocharme 🙁 Ze zouden toch eens een beveiliging moeten opsteken dat je niets kan verwijderen…

  9.   
    RikZonderC's avatar

    Stiekem is dit een best wel geniale truc. Maar om zo’n grap bij een kwetsbaare elfjarige uit te halen…

  10.   
    mastertje's avatar

    Ontzettend dom natuurlijk, maar die wist ook niet beter.
    Maar is dit niet te bewijzen of dergelijke? Aangezien hij ze wel een uitnodiging etc moet hebben gestuurd

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik lees verschillende reacties van mensen die het dom vinden dat de arme knul dit laat gebeuren en dat die zelf nog niet eens de leeftijd bereikt heeft om dit te spelen. Dat is ook allemaal waar, maar dat neemt niet weg dat het gewoon achterlijk is wat deze trolls geflikt hebben. Het jongetje heeft zo te zien veel Destiny gespeeld moeten hebben om die diverse levels bereikt te hebben.
    Arme knul, hoop dat het nog goedgemaakt kan worden op één of andere manier.

  12.   
    Alias's avatar

    Best sneu voor het jongetje, maar aan de andere kant hoop ik wel dat de ouders er wat van hebben geleerd. Lijkt mij een wijze les voor hun om op deze manier te ervaren dat kinderen van die leeftijd nog niet gewoon zomaar een online game kunnen gaan spelen en deze vervolgens te streamen via Twitch of Youtube.

    Als ouder zou je de PEGI leeftijd in overweging moeten nemen of je je kind dat wel kan laten spelen al dan niet onder toezicht van een ouder. Nu is het iemand die het jongetje heeft overgehaald om een Share-Play sessie te starten. Maar er zijn ook mensen op het internet er op uit om kinderen van die leeftijd over te halen tot andere handelingen.

  13.   
    Danielle.k's avatar

    Ik hoop dat Activision kan achterhalen welke speler dit gedaan heeft en die dan een ban voor het leven geeft, daarna herstellen ze de account van de gedupeerde 11 jarige jongen.

    Dit is letterlijk te triest voor woorden en bewijst maar weer eens wat een achterlijke mensen er op deze wereldbol leven.

    Hoop hier toch een reactie op te zien van Activision.

  14.   
    Moodey's avatar

    Ach ja, das de wijze les die ze moeten leren in de gamewereld.

  15.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Heb hier gisteren over gehoord. Er zijn al een heleboel mensen bezig om de “dader” te vinden en hem geband te krijgen. Het jongetje wordt ook al geholpen door anderen om weer sneller te levelen en goede spullen te krijgen etc.

  16.   
    Dannytjuh's avatar

    ‘If you Share Play with someone, the viewer in control of your game has access to your gear, items, and character. This can result in dire consequences. Please note, Bungie cannot recover deleted characters, items, and gear.’

    He’s screwed

  17.   
    Randy1991's avatar

    Zou me niks verbazen als na al deze publiciteit het jongetje van 11 opeens een super dik lvl 32 personage van Destiny krijgt. Wat is dan de les voor alle andere jonge gamers? Als je jong bent leer je met vallen en opstaan. Haalt niet weg dat dit gewoon een enorme rotte streek is van deze trolls …

  18.   
    Flapjack's avatar

    Ik kan niet anders zeggen dan eigen schuld dikke bult

  19.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Best sneu, 🙁 #WWE

  20.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Moon-Hero schreef, "Ik lees verschillende reacties van mensen die het dom vinden dat de arme knul dit laat gebeuren en dat die zelf nog niet eens de leeftijd bereikt heeft om dit te spelen. Dat is ook allemaal waar, maar dat neemt niet weg dat het gewoon achterlijk is wat deze trolls geflikt hebben. Het jongetje heeft zo te zien veel Destiny gespeeld moeten hebben om die diverse levels bereikt te hebben.
    Arme knul, hoop dat het nog goedgemaakt kan worden op één of andere manier. "

    Danielle.k schreef, "Ik hoop dat Activision kan achterhalen welke speler dit gedaan heeft en die dan een ban voor het leven geeft, daarna herstellen ze de account van de gedupeerde 11 jarige jongen.
    Dit is letterlijk te triest voor woorden en bewijst maar weer eens wat een achterlijke mensen er op deze wereldbol leven.
    Hoop hier toch een reactie op te zien van Activision."

    1+ & 1+

    Helemaal mee eens!

    Wat dit kan ik geen “Trolling” meer noemen!
    Alles wat hij heeft verdient is weg, dus ik vind het heel erg voor hem.
    En wat zie ik…. ze zijn op de Playstation 4 ?!

    Mooi, want dan kan ik de twee *trollers* ook eens een berichtje via sturen van wat ik
    denk van hun actie tegen iemand van 11!
    👿

  21.   
    david aeg's avatar

    is wel dom om zoiets aan een vreemde toe te vertrouwen, maar ze gaan toch een beperking moeten opzetten op die Share Play-functie anders gaat er nog veel misbruik van gemaakt worden bij de goedgelovige mensen.

  22.   
    spacebuster's avatar

    Vind het van Bungie naief om totaal geen rekening te houden met de negatieve gevolgen van shareplay. gewoon een save voor een shareplay sessie, ben je tevreden dan overschrijf je de save ben je ontevreden kun je met de spelstand van voor de sessie door.

  23.   
    Ginko-Fox's avatar

    ik weet niet of dit zo zielig moet zijn als je een beetje je hersenpan gebruikt google je het toch ff om te kijken of er echt zoon glitch bestaat het zal wel aan de leeftijd te maken hebben denk ik