DayZ-maker roept op tot verantwoordelijkheid bij crowdfunding-projecten

Crowdfunding is de laatste jaren steeds populairder geworden en hoewel we dankzij dit fenomeen al ontzettend veel mooie games hebben mogen verwelkomen, zijn er ook enkele partijen die roet in het eten gooien. Het komt regelmatig voor dat ontwikkelaars via crowdfunding-platformen als Kickstarter flink wat geld binnenhalen voor hun game, om vervolgens nooit meer wat van zich te laten horen. Hierdoor neemt het vertrouwen in crowdfunding af en DayZ-maker Dean Hall betreurt dan ten zeerste.

Hall, die DayZ deels financierde via het crowdfunding-platform Steam Early Access, roept daarom op tot meer verantwoordelijkheid. Hij vindt het de taak van zowel pers als gamers om game-ontwikkelaars verantwoordelijk te houden voor de beloften die ze doen tijdens crowdfunding-campagnes.


Crowdfunding kwam recentelijk nog in een kwaad daglicht te staan nadat Fable-bedenker Peter Molyneux liet weten dat hij de beloften die hij deed tijdens de crowdfunding-campagne voor Godus waarschijnlijk niet zal waarmaken.

Zullen we de komende tijd inderdaad een tendens zien waarbij ontwikkelaars vaker verantwoordelijk worden gehouden voor de beloften die ze doen? Of wordt het alleen maar erger? Wij hopen het eerste, want het zou zonde zijn als een kleine groep het zou verpesten voor de meerderheid.

  1.   
    420blazeit's avatar

    Zorg eerst maar is dat je je eigen game op orde hebt.

  2.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Maak eerst de game maar is af. #WWE

  3.   
    p3n0z4h13's avatar

    En maar niet investeren in die nieuwe engine…
    Zombies die door deuren en muren vliegen en buggen of plots voor je staan en je hele inventory naar de pleuris slaan.
    Zou verholpen zijn met de laatste patch, NOT!
    But still enjoying the game 🙂