Duik in het verleden met ‘The Bright Lord’ DLC voor Shadow of Mordor

De tweede verhalende downloadable content voor Shadow of Mordor, ‘The Bright Lord’, is in aantocht! Mocht je de Middle-earth game in de afgelopen dagen nog eens opgestart hebben, dan zul je gezien hebben dat een 5 tot 8 GB grote update binnengehaald moest worden. Deze is waarschijnlijk ter voorbereiding al geïnstalleerd, aangezien het een flinke bulk aan nieuwe content belooft te worden.

In The Bright Lord speel je als de nog levende Celebrimbor in zijn eigen tijdperk, het era dat Sauron op volle sterkte was. In deze versie van Mordor zijn de Uruk-hai sterker en gedisciplineerder, beschikken ze over nieuwe wapens en bepantsering en zijn ze zelfs in staat om level 25 te bereiken als Warchief.

Al deze nieuwe en verbeterde Uruk-bedreigingen zullen je lastigvallen terwijl je als Celebrimbor een tiental nieuwe missies voltooit. Hierin is het aan jou de taak om de almachtige Sauron te stoppen, waarbij je wordt geholpen door je zelf gesmeden Ring of Power. Samen met de Ring ben je in staat om onzichtbaar te worden, sneller pijlen te schieten en op nieuwe manieren met je tegenstanders te vechten, al komt het wellicht met een prijs.

[SCREENSHOTS]

Toen wij de dames en heren van Monolith vroegen naar mogelijke (negatieve) neveneffecten van het gebruiken van de machtige Ring, kwamen zij met een opmerkelijk antwoord:

The Ring of Power is certainly a powerful but corrupting force.
Wellicht bestaat de mogelijkheid dus dat ook Celebrimbor zelf wild wordt van zijn eigen Ring of Power. Het zou een mooie ode zijn aan hen die nog gek moeten worden in The Lord of the Rings-verhalen, zoals Smeagol en Billbo.

Daarnaast drukt Monolith ons op het hart dat The Dark Lord makkelijker verslagen wordt als je zijn eigen Uruk tegen hem keert.

Because Sauron’s forces are more powerful the ability to lead your troops into combat becomes much more important, summoning troops, harvesting them for health and leading them into combat are critical in order to overcome the Dark Lord.
Het domineren van Warchiefs staat in The Bright Lord dus hoger in het vaandel dan ze zonder meer onthoofden of een dodelijk aantal pijlen in hun rug te plaatsen.

Wanneer The Bright Lord precies gaat verschijnen, is nog niet duidelijk, al zal het ongetwijfeld niet lang meer duren. De laatste DLC, Lord of the Hunt, verscheen eind vorig jaar alweer.

  1.   
    Jerry97's avatar

    Klink leuk. Ben alleen wel benieuwd hoe duur de dlc gaat worden.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Nice! Ik heb de season pass gekocht, dus over de prijs maak ik me geen zorgen 😀