Tom en Peter’s Hot Koffie Show: Indiegames beter dan commerciële games?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stellingen van deze week:

Indiegames zijn beter dan AAA-games

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

 1.   
  xizaaR's avatar

  Die stemmetjes de hele tijd maakte dit geweldig!

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Hij is weer leuk, ga zo door!

 3.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Op de PC zijn meer hackers dan op de console, eens of oneens? #WWE

 4.   
  Jeroenvk94's avatar

  Dit geldt uiteraard niet voor alle games. Indie RPG’s zijn over het algemeen wel heel sterk, maar soms zijn de AAA titles toch net wat beter. Heeft met budget etc te maken. Toch wel vind ik dat de meeste AAA games zoals CoD, Destiny, Far Cry een beetje ‘over-hyped’ zijn…

  Mijn stelling is:
  Pay-to-win moet afgeschaft worden.

 5.   
  UncreatedKoen's avatar

  Mijn mening dus ik ga weer losbarsten. En nee ik ben geen hipster.

  Maar inderdaad zoals Tom zegt. Indiegames is niet meer zoals het vroeger was.
  Indiegames waren games van mensen die het meer maakte voor de fun en andere een plezier wilde doen en een stuk gameplay geven dat niet zo vaak voorkwam in AAA games. Kijk ik zelf naar Slender toen der tijd. Dat was ook een indie (nu zijn er zoveel remakes van dat ik het geen indie meer durf te noemen) maar de eerste slender was een indie game en was misschien niet vernieuwend maar vond het wel erg tof concept. Nog een is Five Night At Freddy’s. (wat nu ook uitgemolken wordt door deeltje 3 alweer. 3 delen in 1 jaar.. zucht.. maar vooruit) de eerste was toen ook echt een indie die opeens iets nieuws deed. Simpel maar wel creatief verzonnen.
  Ik denk zelf doordat Sony en Microsoft met hun plan [email protected] en (ik weet niet hoe het bij Playstation heet. Mijn excuses) dat daar toen de plank doorgeslagen werd van: Dit zijn geen indies meer. Nu worden ze gesteund door grote bedrijven en kunnen veel geld vragen om een game te maken. Je merkt het ook gewoon heel duidelijk. Sinds [email protected] er is bijvoorbeeld heb ik toch Never Alone in de gaten gehouden. Hier merk je gewoon dat de developer niks meer te vertellen had want Microsoft drukte steeds hun duim erop. Hoop dat jullie dit stukje voorlezen in de volgende hot koffie show. Heb je denk ik wel een intro vol 😛

  Stelling: Marketing plannen met een game eraan is niet goed voor de game industrie.

  (voorbeeld toch weer Assassin’s Creed Unity al vond ik de game erg tof! Veel plezier aan gehad) maar bij AC Unity kreeg ik echt het idee door Ubisoft: Is dit een game met een PR plan of is dit een PR plan met een game eraan. Want de reclames vlogen je rond de oren enz en de game was niet eens klaar eigenlijk kort door de bocht gezegd.

 6.   
  Moodey's avatar

  Eerlijk gezegd vind ik Indiegames niet heel erg interessant… ik probeer de meeste bij Psplus wel maar t is niet zo van dat de gameplay zo speciaal is.. vind t ook een beetje jammer dat Psplus ons ermee doodgooit.

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Zelf maak ik niet echt een onderscheid “Indie/AAA”. Ik ga eerder voor kwalitatieve verschillen: ik heb liever een goede game dan een game die met een bepaald budget of door een bepaalde ontwikkelaar is gemaakt. Wel vind ik dat veel indiegames zichzelf té veel profileren als zodanig, alsof ze zich willen indekken voor het geval dat hun game niet aanslaat: “Wij zijn maar een indie ontwikkelaar, en hebben dus niet genoeg budget/personeel/etc.”.

 8.   
  assassinkarsten's avatar

  koffieshow the best

 9.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  stelling : DLC is te duur

 10.   
  Zeeha's avatar

  Haha heerlijke montage 😀

 11.   
  Datastream1974's avatar

  Weer een hele leuke Hot Koffie Show. Ga zo door. 😀

  Je heb goede indiegames en ook slechte maar dat heb je ook met commerciële games.

 12.   
  Ryan2000's avatar

  Ik wist niet dat peter zo’n hoog stemmetje heeft! 😛 😛

 13.   
  OnOwned's avatar

  Ik ben het helemaal met Peter eens. Op een paar uitzonderingen na (Transistor, Child of Light) zien indiegames er vaak uit alsof we 20 jaar terug de tijd in gaan. Soms zijn ze idd wel wat origineler dan de AAA games, maar grafisch gezien vind ik het nooit zo leuk om te spelen.

  Stelling: Er word te weinig naar de community geluisterd (Denk aan de FF-7 Fuck You afgelopen december op de playstation experience en de schreeuw naar hele grote titels die me meer dan logisch lijken zoals red dead 2, half life 3 en een Pokemon RPG)

 14.   
  Pater100's avatar

  Heb op de gamescom gesproken met een aantal indie developpers en omdat ze onafhankelijk opereren. Heb ik meer respect gekregen voor het aangaan van een indie game. In plaats van onder de vleugels van een grote ontwikkelaar!

 15.   
  Verluci's avatar

  sebastiaanwwe schreef, "Op de PC zijn meer hackers dan op de console, eens of oneens? #WWE"

  Niet zozeer een stelling alswel simpelweg naar statistieken kijken lijkt me.

 16.   
  Svend's avatar

  handheld game consoles worden verslagen door games op smartphones/tablets.