Windows 10 nu ook te testen op Windows Phone-toestellen

Met Windows 10 wil Microsoft (eindelijk) één platform creëren voor allerhande verschillende apparaten. Zowel desktop-computers als tablets en smartphones moeten straks allemaal op hetzelfde besturingssysteem lopen. Eerder was het al mogelijk om een exclusief kijkje te werpen op Windows 10 voor je pc en de bijbehorende Xbox App, maar sinds kort kun je dat ook op je mobiel doen!

Windows Phones binnen Microsoft eigen ‘familie’ zijn namelijk in staat ook een testversie van Windows 10 te draaien. Wederom zullen gewillige testkandidaten zich aan moeten melden via het Windows Insider-programma, maar verder vergt het testen van de nieuwe Windows weinig. Al is het wel zaak dat je het juiste mobieltje in handen hebt.

Momenteel werkt de testversie van Windows 10 namelijk enkel op Microsofts eigen Lumia 630, 635, 638, 730 en de Lumia 830. Opvallend is dat oude en nieuwe vlaggenschepen van de Lumia-serie (820, 930 en de 1520) nog niet ondersteund worden, al liet Microsoft weten in de komende weken meer en meer toestellen toe te voegen aan het lijstje.

De huidige mobiele versie van Windows 10 beschikt over aardig wat nieuwe en onbekende features voor Windows Phone-gebruikers, al ontbreken er een hoop belangrijke applicaties en functies. Bellen, e-mails ontvangen en een fotootje maken kán werken, maar een zekerheid is het in dit prille stadium nog niet. Mocht je de mobiele testversie van Windows 10 overwegen, zorg dan dat je een tweede toestel hebt als back-up voor al je belangrijke telefoontjes, tweets en mailtjes.

  1.   
    mlgpro360's avatar

    Nog steeds kiezen mensen Android over Windows Phone, en ik zie dit voorlopig ook niet veranderen, maar wie weet.

  2.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    een windows phone lijkt me wel tof maarja ik ben een Xperia fanboy, hopelijk komt er ooit een Xperia met windows. 🙂

  3.   
    tijn80's avatar

    De link naar “Windows 10 voor je pc” is kapot

  4.   
    Bram_M99's avatar

    Ik vraag me af of er heel veel verschil is qua UI. Volgens mij wel gratis te upgraden dus lijkt me tof

  5.   
    Tom's avatar

    ”tijn80″ schreef, "De link naar “Windows 10 voor je pc” is kapot"

    Gefixed! Thanks voor de oplettendheid. 😉

  6.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik kan niet wachten tot de Xbox app te downloaden is op de PC #WWE