Tom en Peter’s Hot Koffie Show: Games wel/niet vergelijken met zijn voorganger?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stellingen van deze week:

Games wel/niet vergelijken met zijn voorganger?

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    niet doen tenzij het een ‘comeback’ moet worden natuurlijk! verder niet te veel doen

  2.   
    GodJordi's avatar

    Als je voor een dubbeltje geBORen bent, word je nooit een kwartje… Borgen is geen kwijtschelden… Daar geBORen en getogen… Dat maakt een slok op een BORrel… Dat scheelt een slok op een BORrel… De BORdjes zijn verhangen… Door de neus BORen… Een adder aan zijn BORst/boezem koesteren… Een BORd voor je kop hebben… Een doodgeBORen kindje… Een hoge BORst opzetten… Een slok op een BORrel schelen… Een verBORgen agenda hebben… Iemand iets door de neus BORen… Iemand uit de loog BORstelen… Ik ben geen uithangBORd… In de grond BORen… In de kerk geBORen zijn… Maak je BORst maar nat… Met de helm geBORen zijn… Met een baksteen in de maag geBORen worden… Met een BORd voor de kop lopen… Met twee linkerhanden geBORen zijn… Onder een gelukkig gesternte geBORen zijn… Rusten aan abrahams BORst… Tap hem maar BORg hem niet… Tegen de BORst stuiten… Van een mooi BORd kun je niet eten… Wie tapt die moet BORen… Wie tot een penning geBORen is kan tot geen stuiver komen… Wie voor een dubbeltje geBORen is, wordt nooit een kwartje… Wie voor het oortje geBORen is, zal tot de stuiver niet geraken… Zich met de BORst op iets toeleggen… Zichzelf op de BORst slaan… Zo onschuldig als een pasgeBORen kind…

  3.   
    UncreatedKoen's avatar

    IK zeg ene kant wel kijken andere kant niet. Bijvoorbeeld Dead Space 3 (toch in het Visceral Games verhaal blijven) was die toch de minste van de 3 en kijk je toch naar de andere 2 hoe goed die waren dus ga je anders beoordelen.

    Gears of War 2 ook goed voorbeeld. Die was toen van de 2 delen het minste omdat het niet soepel liep dus dan kijk je ook weer terug.

    Dan precies het tegenovergestelde. Battlefield 4 liep niet geheel soepel in het begin van zijn release. Dan gaan meeste mensen gelijk oordelen van: ach dan zal Hardline hetzelfde verhaal wel ondergaan. Dat moet je juist weer niet doen.

    Dan een stelling:
    Er wordt teveel game footage “bewust” gelekt op het internet.
    (Voorbeeld: Dat er trailers online komen van een game wat “officieel” niet gepland is maar dan gooit de uitgever toch de officiële trailer eruit.

  4.   
    QTxJess's avatar

    Jullie mogen mijn stelling er wel uit halen horen :’D
    Enne… Wat dacht je van Max Paint?
    Verfroller Coaster Tycoon?
    Metal Gear Solid 5: The Phantom Paint?

  5.   
    Riddle-me-this's avatar

    Ik denk dat Peter Advanced Warverf ging spelen.

  6.   
    djTheHague's avatar

    YES! EINDELIJK! Ik zit in de Hot Koffie Show!!! #auw

  7.   
    Lode's avatar

    Battlefield Hardline is echt wel goed hoor! 🙂
    En ja ik heb BF3 en BF4 en alle voorgaande BF’s gespeeld. Beste vond ik tot nu toe BF2, dan BF1942, BF2142 (YEA TITANS FTW!) en dan BF3. Na BF3 had ik het even gehad met Battlefield en hun premium systeem. Heb dan maar BF4 geskipped en nu een paar keer gespeeld bij vrienden / trial / etc. Maar nu ben ik wel bereid om 120 euro neer te tellen voor Hardline. Ziet er gewoon vet uit. Simpel!

  8.   
    MikeGevers's avatar

    Een vermelding in de Hot Koffie Show, mijn leven is compleet! 😀
    Ingaande op de stelling: ik dacht precies hetzelfde als Peter, op hetzelfde moment: games nemen niet voor niks de naam van voorgaande games aan. Ik zou zelf meer kijken naar bijvoorbeeld de tijd die tussen verschillende games in een franchise zit. Tussen The Witcher 1 en The Witcher 3 zit bijna 8 jaar, en in die tijd vindt er natuurlijk een hoop ontwikkeling plaats. En dan is de Witcher-franchise niet eens het extreemste voorbeeld, maar alleen het eerste dat in me opkomt door mijn enorme Witcher-verslaving 😛

  9.   
    gamepower's avatar

    persoonlijk vind ik zelf ook dat je niet naar de voorhanger moet/ mag kijken…
    veel te vaak hoor ik er zit geen vernieuwing in, ik vind dat je van iets wat goed is moet je afblijven.
    heel vaak worden er nu min punten gegeven omdat de game niet vernieuwd, in mijn ogen kan dit niet,
    de vorige game word B.V de hemel in geprezen met deze setting en de volgende game met dezelfde setting word gekraakt omdat er geen vernieuwing inzit, dan is het opeens niet meer goed?

    dus vind ik dat je niet naar de voorhanger moet kijken.

  10.   
    Fiscus's avatar

    Eigenlijk moet je een nieuwe game ook als een nieuwe game beschouwen en de game niet met de voorganger vergelijken. Het is gewoon een aparte game. We moeten niet meer naar het verleden kijken, maar naar wat er ‘nu’ is!

  11.   
    Ey-Wha's avatar

    Hoe zit dat dan met jaarlijkse releases zoals fifa. Als men hierbij niet naar het vorige deel kijkt kan EA met fifa gewoon elkaar jaar dezelfde game uitbrengen (indien deze natuurlijk goed is).

  12.   
    Fabianb's avatar

    Natuurlijk moeten we naar de voorganger kijken. Als we dat niet deden, dan zouden we als schapen massaal uitgemolken games kopen.

  13.   
    mheiden21's avatar

    Ik vind in een franchise dat je juist wel moet kijken naar de voorganger, er word meestal veel beloofd en alleen door te vergelijken weet je of het ook daadwerkelijk waar gemaakt is.

  14.   
    blackname's avatar

    BF Hardline word onterecht gebashed omdat zn voorganger er op lijkt. Ja hehe zelfde franchise zelfde engine. Maar kijkt men ook naar de maps? Totaal anders. Vehicles? Totaal anders. Weapons en customisation? Heel veel veranderd. Het is gewoon een hele nieuwe game mensen niks het had ik DLC gekund bullshit. Deze game is og 10 stappen verder op bf4 in vergelijking met BC2 en BC2 Vietnam dat wel DLC was.

  15.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Een idee voor een nieuwe stelling? op de PC zijn meer hackers dan op de console? #WWE