Electronic Arts: Tablets kunnen binnen 4 jaar krachtiger zijn dan consoles

De ontwikkeling van mobiele processors gaat zo snel dat uitgever Electronic Arts denkt dat tablets binnen 4 jaar krachtiger kunnen zijn dan consoles. Volgens Blake Jorgensen, hoofd financiën bij EA, worden tablets een steeds belangrijker onderdeel van gamen.

Tijdens een presentatie op de 2015 Technology, Internet & Media Conference zei Jorgensen dat deze ontwikkelingen veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. Ook om een nieuwe groep gamers te verleiden tot het spelen van console-achtige games:

What gets us the most excited is the power, the computing power, of mobile devices and the speed at which that’s growing. What that might mean is that a tablet, three or four years from now, has more power than what a typical console has. And that will open up a whole new set of people to console-style games that are much more immersive, much deeper, much more character-driven than simply a static mobile game that you might play for a small burst of time while you’re waiting for the bus.

And so we’re looking for ways that we can essentially blend those two models to have a more immersive but movable game experience. Could be in your living room, could be on the bus, or it could be in a friend’s house. Much more portable than it is today. And that for us is a huge opportunity.

Zie jij ook zoveel toekomst in de combinatie van krachtige tablets en consoles? Misschien FIFA Ultimate Team op je tablet en de rest van de game op je console? Of liever de nieuwe Call of Duty volledig op je tablet? Of gaat dat niet gebeuren? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Moodey's avatar

    Naah, touch is niet heel erg makkelijk om mee te gamen..

  2.   
    Ryan2000's avatar

    Ik kweet niet hoor, hoe dik moeten die tablets dat wel worden!

  3.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    zoals Ryan2000 ookal zei, dan worden de tablets toch te dik.

  4.   
    Jeroenvk94's avatar

    Als er dan ook n manier komt om controllers te koppelen zou het mooi zijn.
    Maar ik wil liever me games op disc 🙂

  5.   
    sander123456789's avatar

    Ryan2000, tablets zijn nu toch ook niet dik, met vergelijkbare hardware als een flinke pc van 4 jaar terug. De technologie veranderd zo snel dat het me nog meevalt dat dit over 4 jaar pas is.

  6.   
    Baltasar29's avatar

    Ja daar ben ik het mee eens

  7.   
    gamepower's avatar

    ik vind dit maar niets, ik heb nu ook een i-pad maar meer dan eens tetris speel ik daar niet op… ik vind het gewoon niet leuk daarop te spelen, zolang er consoles zijn, koop ik consoles.

    wat moet je nu beginnen op zo’n klein schermpje… nee hoor geeft mijn maar een groot scherm aan de muur met een dikke console eronder

  8.   
    sander123456789's avatar

    Gamepower, wat nou als je die tablet aan je tv kan hangen en met controler op je tv speelt? Dan heb je een sterkere console dan je ps4.

  9.   
    MikeGevers's avatar

    Allereerst lijkt me dit op een gevalletje van de wet van Moore toepassen en daarmee lopen pronken. Daarnaast zie ik tablet-gaming helemaal niet zitten. Ik ben zelf pc-gamer, maar heb niks tegen consolegaming, maar tablets komen er bij mij niet in!
    En ten slotte: tablets zijn dan waarschijnlijk krachtiger dan de huidige generatie consoles. Tegen de volgende generatie moeten ze het dan toch weer afleggen, want consoles zullen altijd meer ruimte voor krachtige hardware, juist omdat ze zich niet zo streng naar draagbaarheidseisen hoeven te voegen.

  10.   
    Bram_M99's avatar

    Nou daar twijfel ik toch echt gaan… Heb nu de nieuwste IPad maar qua graphics zijn de games niet zoals een console, totaal niet eigenlijk. Meer als de Ps1

  11.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”sander123456789″ schreef, "Ryan2000, tablets zijn nu toch ook niet dik, met vergelijkbare hardware als een flinke pc van 4 jaar terug. De technologie veranderd zo snel dat het me nog meevalt dat dit over 4 jaar pas is."

    Complete onzin!

    Mobiele hardware kan je niet vergelijken met desktop hardware. 4 jaar geleden waren PC net zo goed 600 á 1000 wattage om alle componenten fatsoenlijk aan te sturen.

    Mobiele hardware is minder krachtig maar gebruikt ook veel minder wattage. Als een tablet even krachtig wordt als een PC of huidige console, heb je eenmaal krachtige en dure batterij/accu nodig die niet lang mee zal gaan of constant op het netstroom.

    Aangezien dan het mobiele aspect wegvalt, kan je net zo goed het geld spenderen in een gewone desktop PC waar kracht en performance veel beter worden benut zonder beperkingen die een tablet wel heeft!
    Dacht je nou werkelijk dat je met een 11560 mah batterij een 4 jaar oude PC kan draaien? Natuurlijk wordt hardware zuiniger, maar dit gaat ook ten koste van performance. Een I7 laptop variant is tegenover een I7 desktop variant ook minder krachtig.

    Dat blijven gewoon eenmaal feiten, een tablet van nu is echt niet krachtig als een PC van 4 jaar geleden. Je vergeet ook dat de besturing systeem en apps ook minder zwaar zijn, en ze hebben minder opties en meer beperkingen dan bijv. een windows programma.

    Samengevat, mobiele hardware is en blijft altijd minder krachtig als gewone desktop hardware die nu ook in een console wordt gebruikt.

    Ik wil eens kijken hoe Star Citizen of bijv. The Witcher 3 op een tablet loopt over 4 jaar. Niet beperkt in textures, technieken of wat dan ook, gewoon dezelfde versie die ook draait op een desktop (Star Citizen) maar ook op een console (The Witcher 3). Ik durf nu al de resultaat te raden hoe dat zal gaan!

    Owjah, even een tip! Een I7 3.2ghz van 4 jaar geleden is niet hetzelfde als een nieuwe generatie I7 3.2ghz. Ze mogen misschien dezelfde snelheid hebben, maar de kracht en performance worden ook door andere dingen bepaald.

    Met andere woorden, een quad core tablet processor van 2.0ghz is echt niet zo krachtig als een quad core desktop processor van 2.0ghz.

  12.   
    GBA43's avatar

    In feite klopt het verhaal van DeAdSeYe.
    Alleen is het wel zo dat je de feiten erbij pakt met de huidige technologie, praktisch gezien is het momenteel onmogelijk om dergelijke hardware in een tablet-formaat te stoppen, en zeker met de accu’s die op de markt zijn.
    Natuurlijk komen er nog veel meer dingen bij kijken; gewicht, warmte en nog veel meer.
    Máár.. aangezien er natuurlijk nieuwe soorten ontwikkelingen aankomen, dus waarom zou dit dan niet kunnen?
    Kijk naar Computers, telefoons, televisies en andere soorten apparaten, deze zijn ook veel kleiner geworden in de afgelopen jaren.
    Niks is onmogelijk..

  13.   
    G-6's avatar

    En daarbij zijn over 4 jaar de nieuwe console waarschijnlijk al uit of staan ze op het punt van uitkomen, en die zijn dan weer heel stuk krachtiger dan de huidige.

  14.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik ben benieuwt hoe ze straks zoo snij plank krachtiger krijgen als een console. #WWE

  15.   
    FireBallz's avatar

    Wie vind het nou leuker om te spelen op een tablet als je ook op de ps3 of x1 kan spelen. verder vind k het ook erg onhandig het enige spel wat ik speel op mn Samsung galaxy tab2 is Head Soccer.