Heroes of the Storm krijgt snel nieuwe personages en skins

Blizzard heeft aangegeven “spoedig” nieuwe skins en personages toe te voegen aan de hero brawler Heroes of the Storm. Verschillende bestaande personages zullen voorzien worden van nieuwe kleren om de arena in te betreden. Bijvoorbeeld Nazeebo en zijn kompanen, die gekleed in clownskostuums angst in kunnen gaan boezemen.

Interessanter dan nieuwe skins is het eerstvolgende personage dat toegevoegd zal worden aan Heroes of the Storm. Deze heet ‘The Lost Vikings’ en is, of zijn, gebaseerd op het gelijknamige spel uit 1992. Ze werden massaal aangevraagd volgens Blizzard en Olaf, Erik en Baleog zullen nu ook het strijdveld onveilig maken.


Dit personage is echter anders dan de meeste in het genre. Olaf, Erik en Baleog zullen namelijk als één personage tellen, terwijl ze zowel als team als afzonderlijk te besturen zijn. Dit voegt een nieuwe dimensie toe die een zekere vergelijking met het RTS-genre rechtvaardigt. Alle vikings zullen bijvoorbeeld aparte aanvallen en statistieken hebben. Erik is snel en valt van afstand aan met een katapult, waar de logge Olaf een grote voorraad aan hitpoints heeft en met zijn schild meer de tank van het team is. Het zal dan ook uiterst interessant zijn om te zien hoe The Lost Vikings het spel gaan veranderen.

Zijn jullie al bezig met de beta van Heroes of the Storm? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Supermanneke's avatar

    Ik speel nu al sinds de technical alpha en ik ben zeer positief over Heroes. De game is veel meer rond teamplay en objectives gebaseerd dan bijvoorbeeld LoL. Laning is iets wat je misschien de eerste 1-2 minuten doet om even snel wat XP te halen (Wat overigens over heel je team geshared word), maar de objectives (die per map verschillen) maken de game echt fun. Als je die niet probeert te halen dan is de kans zeer groot dat je gaat verliezen. Bovendien zit er gewoon de Blizzard sfeer in (met alle helden die daarbij horen).

    Daarnaast mis je de begin-game die LoL bijvoorbeeld heeft, omdat je gewoon gelijk met alle abilities (minus je Ultimate) begint. En je hoeft enkel terug naar je graveyard/nexus te gaan om HP/Mana te regenereren, want items zitten ook niet in het spel. Het mist hierdoor misschien enigzins diepgang, die gedeeltelijk wel door het talentsysteem word gecovered, maar het houdt de potjes lekker kort (20 minuten is al lang).

  2.   
    Papachico's avatar

    Spoedig is een woord dat Blizzard ietswat te vaak gebruikt. Spoedig houdt bij hun in: We hebben totaal geen idee wanneer we iets uitbrengen omdat wij ons toch niet aan de planning kunnen houden.

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Mejunior schreef, "…"

    Helemaal mee eens!

    Heroes of the Storm is gewoon fun om te spelen, hoofdzakelijk door de dingen die je opnoemde. Ik speel Heroes of the Storm regelmatig verspreid over de dag. Doordat de matches zo kort duren, kan je ook lekker tussen door Heroes of the Storm spelen.

    De matches duren inderdaad tussen de 10 á 20 minuten tegenover 3 kwartier en langer bij LoL en Dota 2.
    Ook doordat alles wordt gedeeld met je team, krijg je geen gezeik dat 1 iemand achter blijft of dat mensen gaan klagen dat je een kill stealer bent, wat vooral bij LoL veel gebeurd. Ik speel hoofdzakelijk met assasins heroes/champions, waardoor ik vaker wordt gezien als een kill stealer, terwijl het juist mijn taak is om andere snel af te maken.

    Ik ben geen LoL speler wel een Dota 2 speler, maar beide games vindt ik pas interessant bij mid/end game. De eerste minuten van de match ben je alleen maar aan het grinden. Dit is allemaal niet nodig bij Heroes of the Storm, meteen hard op hard! 🙂

  4.   
    Hielke's avatar

    Papachico schreef, "Spoedig is een woord …. planning kunnen houden. "

    Vandaar de aanhalingstekens bij het woord spoedig. Ikzelf kan het juist wel waarderen dat Blizzard niet te snel is met uitbrengen, wanneer er iets op de markt komt van Blizzard uit dan is het ook goed.

    Ik ben blij om te lezen dat er meer zijn die het al leuk vinden, ik speel het zelf ook veel op het moment. Heb al zin in The Lost Vikings 😀

  5.   
    Jarek's avatar

    Ik heb ook zin om het eens te spelen, maar ik ben niet van plan om €34,99 voor beta-toegang te betalen.

    Bedankt voor de korte reviews Mejunior & DeAdSeYe,

    Klinkt goed! 8)

  6.   
    HeerBloedbad's avatar

    zo’n betakey is toch 20 euro? achja khad destijds een alpha invite het is inderdaad een kort en krachtig spel met frisse champs en leuke mappen. persoonlijke favoriete map? voor mij met die draak in het midden 🙂

  7.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    ik heb nog geluk dat ik een key heb gewonnen

  8.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Vind wel toff dat ze zulke games als Heroes of the Storm van zulke updates doen, altijd het zelfde is niks aan. #WWE

  9.   
    Supermanneke's avatar

    Ondertussen is er ook een trailer voor de Hero(es).

    http://www.youtube.com/watch?v=HLUKSUNLENI