Streamer houdt emotionele toespraak na swatting

Swatting is één van de meest trieste verschijningen in de huidige maatschappij. Nietsvermoedende streamers zitten lekker hun spelletje te spelen als ze plots voor het oog van de camera worden overvallen door een tot op de tanden bewapend SWAT-team. Dit gebeurde ook Joshua Peters, een Twitch-streamer uit St. Cloud, Minnesota.

Joshua zat Runescape te spelen toen een haoxer zijn adres in een melding doorgaf aan de politie. Binnen no-time stond er een zwaarbewapend politieteam voor zijn deur die zijn familie onder schot hield. Toen bleek dat er spraken was van een valse melding vertrokken de dienders weer en lieten de familie Peters zwaar geschrokken achter. Tien minuten na deze gebeurtenis keerde Joshua terug naar zijn stream om een emotionele toespraak te houden aan deze ‘grapjassen’. In het filmpje hieronder kun je zien hoe Joshua in tranen zijn verhaal doet:

 1.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  wrm doen sommige mensen dat toch het is toch niet grappig

 2.   
  LennartvA's avatar

  Sommige mensen hebben nou eenmaal een steekje los helaas..

 3.   
  Dannytjuh's avatar

  En bij degene die $2000 gedoneerd heeft zit ook een steekje los.

 4.   
  Kamelot2's avatar

  Wat een mafkezen heb je tegenwoordig zeg! Dit is echt niet tof gewoon…..

 5.   
  Ralph P Scene's avatar

  Echt kansloos als je gaat swatten!

 6.   
  Thabigmanx's avatar

  Ben ik de enige die het nogal frappant vindt dat je voor een swat inval team alleen maar een belletje nodig hebt. Is er geen protocol dat gevolgt moet worden dat dit soort zaken te voorkomt

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Thabigmanx schreef, "Ben ik de enige die het nogal frappant vindt dat je voor een swat inval team alleen maar een belletje nodig hebt. Is er geen protocol dat gevolgt moet worden dat dit soort zaken te voorkomt"

  Swat houd zich met 2 zaken bezig, arresteren en mensen bevrijding. Ongeacht welke overtreding of hoe zwaar de dader ook mag zijn.

  In games of in films mogen swat zware jongens zijn die tegen zware criminelen en terrorisme strijden, met grote schietpartijen en dergelijke. Maar in het echte leven maken veel swat leden dit helemaal niet mee. Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met het arresteren van daders, ongeacht welke overtreding.

  Het meest voorkomende taak van swat is, mensen arresteren die zelfmoord neigingen hebben. Ook bij huiselijke geweld kan swat worden ingezet, bijv. als een man of vrouw gaat dreigen, of wanneer een vader hun kinderen ontvoerd omdat ze gescheiden zijn.

  Ook voor die zaken kan swat voor worden ingezet.

  Laten we zeggen, swat wordt meestal op meldingen afgestuurd waarbij “gewone” politie agenten aangevallen kunnen worden. Al is het iemand die auto boetes open heeft staan en zich agressief en bedreigend opstelt vanuit zijn huis tegen agenten die poolshoogte kwamen nemen.

 8.   
  nuclearnemo's avatar

  Thijs. schreef, "ajoh pussy. "

  Zullen we jou eens gaan “swatten” dan? Dan piep je wel anders. Ik kan me voorstellen dat je rot schrikt, ik stel voor dat belletje achterhalen en degene die gebeld heeft een fikse boete laten betalen. De kosten van de SWAT en een bedrag aan de getroffen persoon.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  nuclearnemo schreef, "

  ”Thijs.” schreef, "ajoh pussy. "

  Zullen we jou eens gaan “swatten” dan? Dan piep je wel anders. Ik kan me voorstellen dat je rot schrikt, ik stel voor dat belletje achterhalen en degene die gebeld heeft een fikse boete laten betalen. De kosten van de SWAT en een bedrag aan de getroffen persoon."

  Ze geven 5 jaar gevangenis straf voor swatting.

 10.   
  nielsiebro's avatar

  Snap niet waarom iemand dit zo doen 🙁

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  The feels! :'(

  Wel om toch een beetje goed nieuws te delen dat
  stuk *&@~#! heeft inderdaad 5 jaar cel gekregen voor zijn daad!

 12.   
  Ryan2000's avatar

  Waarom zijn er altijd mensen op de wereld die dit doen! Echt zielig

 13.   
  MikeGevers's avatar

  Wat bezielt je als je een swat-team naar iemands huis stuurt? Gevangenis is niet genoeg voor dat soort lui, die zouden op z’n minst een psychiatrisch onderzoek moeten ondergaan! 😡

 14.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Toch respect dat die zijn verhaal durft te doen! #WWE

 15.   
  420blazeit's avatar

  Laag bij de grond zo’n actie.

  Edit: sebastiaanwwe ik denk dat de meeste nu wel doorhebben dat je wwe leuk vindt.

 16.   
  RikZonderC's avatar

  Heel triest. Zoiets doe je toch niet. Zie je maar weer dat er overal wel mensen zijn die het voor anderen willen verpesten, ook tijdens livestreams.

 17.   
  marklin989's avatar

  mooi dat de dader 5 jaar cel heeft gekregen.

 18.   
  bjorntukkertje's avatar

  Wel oud nieuws, maar triest dat dit zomaar kan